"Inspiracija Hercegovina" na tržište Švedske stiže na 11.000 adresa

27.04.2011. 13:54 / Izvor: eKapija.ba
'Inspiracija Hercegovina' na tržište Švedske stiže na 11.000 adresa

Lasta Travel iz Mostara početkom maja u Švedskoj će objaviti turistički magazin pod nazivom "Inspiracija Hercegovina" (Inspiration Hercegovina), potvrdio je za ekapija.ba Zlatko Papac, direktor Lasta Travela.

Magazin će biti štampan u 11.000 primjeraka i stići će na adrese svih turoperatora putničkih agencija i ljudi koji se bave prodajom raznih turističkih aranžmana u toj zemlji. Projekt će biti podstrek za osvajanje tržišta Švedske.

Magazin je napisan na 36 stranica, preveden je na švedski jezik, napravljen u saradnji sa USAID, SIDA-om koji stoje iza FIRMA projekta. Kao autori tekstova pojavljuju se poznata bh. pera novinarstva: Ozren Kebo, Ahmed Burić, Dragan Marijanović, Goran Karanović, Tim Clancy i Zlatko Papac.

Kroz ovaj magazin Hercegovina je prikazana kao turistička destinacija koja treba da se vidi i upozna od Trebinja do Kupres i od Neuma do Konjica.

"Ovo je prvi put da planirano neko ide na Švedsko tržište sa prezentacijom cjelokupne regije Hercegovine kao destinacije. U ovoj godini planirali smo da odradimo Švedsko tržište, da bi 2012. godine mogli izaći na Norveško tržište po istom principu", kaže Papac, naglašavajući kako planira zajedno sa ostalim turoperaterima iz BiH uraditi tri Workshopa u Švedskoj u periodu od prvog do desetog juna.

Na Workshopu će biti prestavljene zajedničke poslovne mogućnosti turoperatora iz BiH i Švedske.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti