BH Navigator: Premijerno prezentiran prvi mobilni turistički vodič BiH

23.05.2011. 11:59 / Izvor: eKapija.ba
BH Navigator: Premijerno prezentiran prvi mobilni turistički vodič BiH

Prateći svjetske trendove iz oblasti komunikacija, početkom 2011. godine, agencija Mark IN iz Sarajeva kreirala je prvi mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine. Turistička ponuda BiH, u prvih mjesec dana, bila je dostupna isključivo korisnicima Apple iPhone-a, dok je od mjeseca marta dostupna i korisnicima ostalih mobilnih aparata.

Prva prezentacija BH Navigatora održana je u ambasadi BiH u Hagu gdje je predstavljen koncept aplikacije koja na vrlo jednostavan i pregledan način korisnicima iPhone telefona pruža uvid u turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Na prezentaciji koja je naišla na veliko oduševljenje prisutnih, pojedinačno je predstavljena svaka od kategorija, sadržaj koji se unutar kategorija nalazi, te način preuzimanja same aplikacije.

Nakon Holandije, BH Navigator prezentovan je i bosanskohercegovačkoj javnosti. Ovog puta prezentovana je cjelokupna ponuda razvrstana po kategorijama kao što su kultura i umjetnost, smještaj, hrana i piće, barovi i klubovi, šoping, prevoz, avanturizam, koja je dostupna ne samo korisnicima Apple iPhone-a, već i svim korisnicima ostalih mobilnih aparata putem mobilne stranice m.bhnavigator.ba

BH Navigator prvenstveno je namijenjen stranim turistima zapadne Evrope i američkog kontinenta, ali i milionskoj BH dijaspori, te domaćim turistima.

Dostupna na engleskom i bosanskom jeziku, aplikacija je za krajnjeg korisnika potpuno besplatna, te nakon prvog download-a njeno korištenje ne zahtjeva internet konekciju, što omogućava njeno korištenje bilo gdje, bilo kada i u bilo kojoj situaciji.

Obzirom na trendove i sve veću zastupljenost mobilnih uređaja u svakodnevnom životu, te navike potrošača u zapadnim zemljama – BH Navigator predstavlja idealnu troškovno efikasnu prezentaciju domaćih turističkih potencijala.

Unatoč svim prednostima ovakvog načina turističke promocije Bosne i Hercegovine, podrška turističkih zajednica ovom projektu je izostala. Shodno tome, kako bi se održao ovakav jedan projekat, Agencija Mark IN ponudila je mogućnost oglašavanja unutar aplikacije BH Navigator.

Prvi mobilni vodič BiH, koji sadrži turističku ponudu tri bh. grada: Sarajeva, Banja Luke i Mostara, putem iTunes-a do sada je preuzelo više od 2.000 korisnika iPhone mobilnih uređaja iz 35 zemalja svijeta.

Više informacija o projektu na www.bhnavigator.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti