Poduzetnice regije imaju novu strategiju

25.10.2011. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Poduzetnice regije imaju novu strategiju

U organizaciji američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Patricka Moona, i njegovog kolege veleposlanika u Hrvatskoj Jamesa Foleya, te Ureda State Departmenta za globalnu inicijativu ženskog poduzetništva, u Zagrebu se od 24. do 26. oktobra održava Regionalna konferencija za poduzetnice pod nazivom "Uložite u budućnost" (Invest for the Future).

(Vesna Beganović)

Poduzetnice iz Bosne i Hercegovine su prije konferencije imale priliku u Sarajevu susresti se sa veleposlanicom za globalna pitanja žena iz SAD Melanne Verveer s kojom su razgovarale o trenutnom stanju na bh. tržištu.

Direktorica marketing agencije Via Media Vesna Beganović pozdravila je ovu inicijativu te se rado odazvala pozivu Ureda State Departmenta:

"Ekonomska kretanja i tržište nalaze se u haotičnom stanju koje mora nametnuti razmišljanja po pitanju novih trendova i načina razvoja poduzetništva. Ova konferencija je organizirana sa ciljem da se žene poduzetnice što bolje povežu, razmjene iskustva i moguće planove za razvoj, te prošire vlastiti biznis u regiji. Većina poduzetnica ima konkretne projekte koje predlažu za zajedničku suradnju", kazala je Beganović

Što se tiče Via Medie, Beganović je istakla da imaju priliku razgovarati o uvođenju određenih brandova na bh. tržište.

"Najviše interesovanja ima za usluge istraživanja tržišta, strategije nasupa na našem tržištu, a za izvoz naših usluga najviše potencijala ima kreativni odjel i specijalizirani odjel za branding", dodala je ona.

Konferenciji u Zagrebu prisustvuje oko 170 vodećih poduzetnica, a pored naše zemlje tu su i poduzetnice iz Albanije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, te predstavnici SAD-a, Grčke i Turske koje će razgovarati o pristupu novim tržištima, financijskim uslugama, korištenju tehnologije u poslovanju i izgradnji asocijacija.

Konferenciju je otvorila Melanne Verveer, kao i veleposlanik James Foley, te predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor.

Zanimljivo je da Konferenciji prisustvuje i predsjednica Republike Kosovo Atifete Jahjaga, te predsjednica Udruge poslovnih žena u Srbiji Sanja Popović Pantić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti