Krajina gradi nove objekte u krugu Novog Jelšingrada

18.11.2011. 08:24 / Izvor: Nezavisne novine
Krajina gradi nove objekte u krugu Novog Jelšingrada

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara GP "Krajina" jučer je jednoglasno potvrđena odluka o kupovini svih akcija preduzeća "Novi Jelšingrad".

Ovim je dva i po mjeseca nakon donošenja odluke Vlade RS usvojena prodaja "Novog Jelšingrada" neposrednom pogodbom za 6,85 miliona KM ovoj banjalučkoj građevinskoj kompaniji.

Borko Đurić, direktor i jedan od vodećih akcionara "Krajine", rekao je da će GP "Krajina" detaljnije planove u vezi s kupovinom "Novog Jelšingrada" iznijeti u utorak, kada će ugovor o kupovini akcija ovog preduzeća i zvanično biti potpisan.

Đurić je opovrgao i nazvao besmislenim priče o tome da GP "Krajina" na lokaciji "Novog Jelšingrada" planira rušenje fabrike i izgradnju stambenih objekata.

"Naše poslovne namjere u projektu kupovine `Novog Jelšingrada` su veoma ozbiljne. Mi ćemo nastaviti da obavljamo registrovanu djelatnost preduzeća, a planiramo i proširenje njegovih starih kapaciteta", rekao je Đurić.

On je rekao da GP "Krajina" u krugu "Novog Jelšingrada" namjerava da izgradi nove objekte, neophodne za kompletiranje tehnološkog procesa.

Đurić je istakao da će GP "Krajina" ispoštovati svoje obaveze prama radnicima, što prema planu preuzimanja "Novog Jelšingrada" podrazumijeva zapošljavanje 60 starih radnika preduzeća.

Nedo Nikodinović, predstavnik radnika, istakao je da je novi poslodavac u proteklom periodu pozvao određen broj radnika i obećao im posao i pokretanje proizvodnje.

"Nadamo se da će proizvodnja uskoro biti pokrenuta i da će ovo preduzeće biti vraćeno na stare staze, što ova firma veoma dugo čeka", kazao je Nikodinović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti