Nastavak izgradnje sportske dvorane na Grbavici

14.12.2011. 09:23 / Izvor: eKapija.ba
Nastavak izgradnje sportske dvorane na Grbavici

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, v.d. direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija i Mustafa Duraković, direktor firme "Unigradnja" d.d. Sarajevo potpisali su 12. decembra aneks Ugovora o izvođenju radova na izgradnji sportske dvorane u Zvorničkoj ulici (druga faza). Vrijednost radova za ovu, drugu fazu iznosi 1.102.414,21KM, a odnosi se na građevinsko zanatske radove (malterisanje, termo-izolaterski radovi, preostali bravarski radovi, radovi na grubom razvodu instalacija vodovoda i kanalizacije…).

Prema riječima načelnika Koldže završeno je 66 posto od ukupne vrijednosti investicije sa opremom.

"Ovo je najveća i najvažnija investicija Općine Novo Sarajevo do sada, istakao je načelnik Koldžo. Dinamika preostalih radova zavisit će od priliva sredstava. Za narednu godinu planirat ćemo sredstva u iznosu od 1.450.990 KM, koja će nam trebati za okončanje čitavog građevinskog dijela projekta. Obzirom da je ova dvorana ušla u projekat Svjetskog rukometnog prvenstva za mlade, nadamo se također i pomoći od ostalih nivoa vlasti, kao što je Vijeće ministara BiH, Gradske uprave, Ministarstva za sport i kulturu Kantona Sarajevo", kazao je Koldžo.

Sportska dvorana na Grbavici bit će multifunkcionalnog karaktera, treća po veličini u Kantonu Sarajevo i moći će primiti između 1.500 do 3.000 gledalaca. Bit će osposobljena za košarku, rukomet, odbojku, ali će biti napravljene kuglana i streljana. Dvorana na Grbavici će biti prva dvorana u Kantonu sa svojim podzemnim parkingom.
Načelnik Koldžo je na kraju istakao da ga posebno raduje što će novoizgrađena dvorana biti sportski dom svim sportskim udruženjima i klubovima, te sportistima i građanima.

Vrijednost cijelog objekta je nešto manje od 7 miliona konvertibilnih maraka. Treba naglasiti da u ovu cijenu ne spada oprema koja će se nalaziti u dvorani, saopćeno je iz press službe Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti