Rujište kod Mostara postaje prava zimska atrakcija

17.01.2012. 08:47 / Izvor: Dnevni list
Rujište kod Mostara postaje prava zimska atrakcija

Rujiše, bar što se Mostaraca tiče, postaje prava zimska turistička atrakcija. Prepuno djece, ovo mjesto polako, ali sigurno postaje jedna nezaobilazna destinacija, piše Dnevni list. Da je uistinu tako, uvjerili su se sami prilikom posjete ovom mjestu, gdje su zatekli veliki broj domaćih, ali i stranih gostiju. Nekima od njih je to prvi izlet na ovo mjesto, a neki dolaze već par godina i svi se slažu da je Rujište nešto posebno što okolica Mostara ima.

"Ovo mjesto zaista je odlična stvar i mislim da bi trebalo biti što posjećenije i da bi se trebalo još više promovirati jer ovo je zaista jedinstven prostor koji je od grada udaljen samo par kilometara", kazao je Želja Lugarec, jedan od posjetitelja kojeg smo s djecom zatekli na Rujištu. Upravo je za djecu ovo mjesto posebno jer nudi bogat sadržaj, prije svega stazu za sanjkanje na kojoj mogu uistinu uživati.

" Ovo je zaista fenomenalna stvar. Iako sadržaj i nije toliko raznolik, za djecu je sasvim dovoljan jer je njima najvažnije da ima snijega", kazao je Mario Zovko, također posjetitelj. Na Rujištu smo jučer zatekli i posjetitelje koji na Rujište dolaze godinama. "Ništa od ovoga prije nije bilo ovako, ali sada je ovo odlično mjesto. Često navratim sa suprugom i zaista je lijepo doći odmoriti se od svakodnevnice, ne samo zimi nego čak i ljeti kada je ovo mjesto još ljepše", kazao je Zlatko Torlo, koji je na Rujištu već redoviti posjetitelj. Da Rujište nije samo posjećeno zimi, potvrđuju nam iz “Snježne kuće”, motela koji se nalazi na Rujištu. "Čak i ljeti broj rezervacija zaista je velik. Osim domaćih, imamo turista iz svih gradova Hrvatske, ali i turista iz Njemačke, Austrije, ali i ostalih europskih država", rekla nam je Senada Hadžalić, recepcionarka u hotelu “Snježna kuća”.

Dokaz velikom broju posjećenosti je i taj što se osim dnevnog uvelo i noćno skijanje, koje je za mlade posebna atrakcija. Dvije duge staze osvijetljene su te omogućavaju skijanje i noću. Također je u planu posijati što više trave, kako bi se i uz pomoć malo snijega moglo skijati i kako bi moglo doći što više ljudi. Potvrdio je to Mirsad Mušinović, vlasnik “Snježne kuće” na Rujištu.
"Postoje mjeseci kada turista nema, ali proširenjem sadržaja i izvođenjem nekih radova na Rujištu to bi se moglo promijeniti. Već sada bilježimo porast gostiju s obzirom na prethodne godine. Dolaze nam čak jednodnevni izletnici, ali se i oni zbog ljepote ovog mjesta znaju zadržati i po nekoliko dana", kazao je Mušinović.

Mušinović smatra kako Rujište polako, ali sigurno ulazi u prepoznatljivu destinaciju i nada se kako će stanje idućih godina biti bolje nego što je sada.
- Ovo je mjesto zaista posebno jer se nalazi nadomak grada, ali se u bilo kojem slučaju trenutačno možete maknuti iz te svakodnevnice na neko mirno mjesto i upravo zbog toga smatram kako će Rujište postati još veća atrakcija, nadodao je Mušinović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti