Medicinska elektronika usvaja novi model prodaje: Jedan dio radnika postaje tehnološki višak?

31.01.2012. 09:20 / Izvor: eKapija.ba
Medicinska elektronika usvaja novi model prodaje: Jedan dio radnika postaje tehnološki višak?

Na četvrtoj licitaciji imovine banjalučkog preduzeća Medicinska elektronika nije se pojavio niti jedan kupac, potvrdio je za eKapiju stečajni upravnik Lazo Tomić.

Naredni korak je usvajanje novog modela prodaje, koji predviđa dodatne olakšice za potencijalne investitore. Kupac bi, kako saznajemo, bio oslobođen obaveze da preduzme manji broj radnika od ukupno 35, koji bi bili proglašeni tehnološkim višakom.

Novi uslovi prodaje podrazumijevaju i smanjenje najniže cijene za sva tri objekta u sklopu Elektronike. Trenutna cijena po kojoj se prodaje imovina ovog preduzeća jeste pet miliona KM za objekat A i B koji se prodaju kao jedna nedjeljiva cjelina, te 3,2 miliona KM za objekat C koji se zasebno prodaje.

"Svi koji su se u neformalnim razgovorima interesirali za kupovinu imovine, od Vlade Republike Srpske do jedne danske klinike, čekaju povoljniju cijenu. U zadnjoj licitaciji, sve su naznake bile da ćemo uspjeti prodati makar objekat C, odnosno Centar za medicinska istraživanja, no to se nije desilo", kazao je Tomić.

Medicinska elektronika pod stečaj je otišla u junu 2010. godine, a ukupna potraživanja, priznata i nepriznata, iznose oko 20 miliona KM.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti