Podrška preduzećima kroz bankarski sektor: Vlada RS danas o prijedlogu sporazuma sa Italijom

12.01.2012. 07:38 / Izvor: eKapija.ba
Podrška preduzećima kroz bankarski sektor: Vlada RS danas o prijedlogu sporazuma sa Italijom

Vlada Republike Srpske danas će razmatrati informaciju o Prijedlogu sporazuma između Vlade Italije i Savjeta ministara BiH po Projektu podrške malim i srednjim preduzećima kroz bankarski sektor.

Ministri će razmatrati i informacije o provedenim aktivnostima i izvještaj radne grupe za pripremanje i izradu plana aktivnosti koje će biti preduzete radi pripremanja zemljišta u obuhvatu regulacionog plana "Posebno područje Jahorine" i stvaranja uslova za provođenje master plana.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o poslovnom prostoru u Ulici bana Milosavljevića 8, kupljenom za potrebe institucija Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Ministri će razmatrati i informacije o radu Komisije za praćenje dinamike realizacije projekta "Andrićgrad" Višegrad, kao o projektu Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka "Volonterskom legislativom do razvoja lokalnih zajednica".

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog odluke o prihvatanju imovine, vrijedne 4.211 KM, koja je ustupljena Republici Srpskoj, a zaplijenjena u postupku prinudne naplate po rješenju banjalučkog centra Poreske uprave Republike Srpske od poreskog obveznika - dužnika "Di-ti-bi transport" Banjaluka.

Na sjednici Vlade Republike Srpske naći će se i prijedlog odluke o sufinansiranju ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda.

Između ostalog, danas će biti razmatrani i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina na plan utroška 105.103 KM u 2011. godini, kao Akademiji nauka i umjetnosti na plan utroška 63.476 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti