Uspješno održan Forum odgovornosti: Investicija najbolja podrška zapošljavanju

22.02.2012. 08:16 / Izvor: SRNA
Uspješno održan Forum odgovornosti: Investicija najbolja podrška zapošljavanju

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je danas da su investicije najbolji vid podrške zapošljavanju.

Davidović je, zajedno sa saradnicima, u banjalučkom Domu omladine odgovarao na pitanja sugrađana u sklopu projekta Centra civilnih inicijativa /CCI/ BiH pod nazivom "Forum odgovornosti".

Gradonačelnik Banjaluke je govorio o dosadašnjim realizovanim projektima, te najavio neke od većih investicija koje grad planira da realizuje.

Davidović se osvrnuo i na mogućnost da se ove godine ne održi kultna manifestacija "Demofest", navodeći da on festival podržava i da za njega "diže obje ruke", na šta je dobio gromoglasan aplauz svih prisutnih u sali.

"Svakako da podržavamo nešto što okuplja veliki broj mladih, ali morate znati da njegovo održavanje ne zavisi samo od nas. Evo, ja apelujem na druge da učinimo sve kako bi `Demofest` i ove godine bio održan u našem gradu", rekao je Davidović.

"Forumu" je prisustvovalo stotinjak Banjalučana, koji su gradonačelniku i načelnicima pojedinih odjeljenja u Administrativnoj službi grada postavljali pitanja koja se tiču funkcionisanja lokalne zajednice.

Najviše pitanja odnosilo se na infrastrukturu i investicije, ali je bilo i onih koja se tiču mjesnih zajednica, stambenog zbrinjavanja mladih, manjka vrtića, te problema sa kojim sa građani svakodnevno susreću.

Davidović je nakon dva časa odgovaranja sugrađanima rekao da veoma cijeni ovakav vid komunikacije, te da je zbog toga i odlučio da danas učestvuje na ovom skupu.

"Sva pitanja su pitanja sa terena, odnosno izraz potreba ljudi koji žive u ovom gradu. Sve mi je to uglavnom poznato i pitanja rješavamo prema prioritetima i raspoloživim sredstvima", rekao je Davidović novinarima.

Projekt-koordinator u Centru civilnih inicijativa Obren Bjelošević rekao je da se "Forum odgovornosti" realizuje u okviru projekta "Lokalna uprava za kvalitet života građana", te da je organizovan u 14 gradova i opština BiH.

"Cilj ovakvih foruma je da se razvije komunikacija između građana i predstavnika lokalne uprave. Mislimo da je komunikacija osnovni alat u prevladavanju postojećih problema, da s jedne strane građani bolje razumiju šta njihova vlast radi, a s druge strane da građani mogu vršiti uticaj na vlast da problemi budu brže rješavani", rekao je Bjelošević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti