Vlada RS nezainteresovana za kupovinu "Boske"

18.11.2011. 08:00 / Izvor: SRNA
Vlada RS nezainteresovana za kupovinu 'Boske'

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić rekao je da Vlada Srpske na današnjoj sjednici nije prihvatila pravo preče kupovine Robne kuće "Boska" Banjaluka.

"Zašto bi privatizovali Robnu kuću `Boska` kada nismo zainteresovani", rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je prethodni kupac obavezan, ukoliko želi da izvrši prodaju dijela akcija, da ih ponudi prvenstveno prodavcu.

"Mi nismo zainteresovani i neka izvrši prodaju nekom drugom", rekao je Džombić.

Kompanije "Delta" i "Zekstra" kupile su većinu državnog kapitala banjalučke Robne kuće "Boska". Ugovorom o konzorcijumu zaključenim 15. januara 2009. godine određeno je da u ponudi za kupovinu 58,52 odsto kapitala "Boske", kompanija "Zekstra" posjeduje 38,97 odsto, a "Delta" 19,55 odsto kapitala.

Odgovarajući na pitanje da li je upoznat da se u Olimpijskom centru Jahorina planira otpuštanje oko 100 radnika i da još nisu spremni za zimsku sezonu, Džombić je rekao da to nije tačna informacija.

Premijer Džombić je rekao da već tri godine postoji ideja da Olimpijski centar Jahorina zadrži samo kosi transport i uređuje žičare i staze, a da se napravi posebno preduzeće za ugostiteljstvo.

"Razgovarali smo sa Nadzornim odborom ovog preduzeća i postoje neke nekretnine kao što su hotel `Jahorina` koji je izgorio i koji je sudskim putem sada vraćen u vlasništvo Olimpijskog centra", rekao je Džombić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti