FBiH: Potpisan ugovor za usluge dodatne obuke iz porodične medicine

22.11.2011. 14:33 / Izvor: eKapija.ba
FBiH: Potpisan ugovor za usluge dodatne obuke iz porodične medicine

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović potpisao je danas ugovore s direktorima domova zdravlja iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Zenice za usluge dodatne obuke iz porodične medicine za ljekare i medicinske sestre, kao i praćenje i koordinaciju specijalističkog programa iz porodične medicine u okviru Projekta jačanja zdravstvenog sektora (HSEP).

Osnovni cilj je da se u okviru četiriju navedenih zdravstvenih ustanova u naredne tri godine, educira novih 200 timova porodične medicine s područja cijele FBiH.

Pogram specijalizacije iz porodične medicine trebalo bi proći dodatnih 150 ljekara iz FBiH.

Uspostavljanjem novih timova porodične medicine znatno bi se unaprijedilo pružanje zdravstvene zaštite u porodičnoj medicini u smislu povećanja efikasnosti, poboljšanja kvaliteta usluga i smanjenja čekanja.

Ovaj projekt implementira Federalno ministarstvo zdravstva kreditnim sredstvima IDA kredita Svjetske banke, Razvojne banke Vijeća Evrope i lokalnim učešćem Vlade FBiH i kantonalnih vlada.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za naredne tri godine iznosi jedan milion KM, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra zdravstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti