37 bh. firmi iskazalo interes za saradnju sa belgijskom kompanijom

18.01.2018. 09:52 / Izvor: Akta.ba
37 bh. firmi iskazalo interes za saradnju sa belgijskom kompanijom

Zbog ekspanzije tržišta, kompanija je iskazala interse za pronalazak poslovnog partnera iz BiH koji se bavi proizvodnjom proizvoda od čelika.

Početkom novembra 2017. godine Ministarstvo vanjskih poslova BiH je zaprimilo informaciju Ambasade BiH u Briselu o izraženom interesu belgijske kompanije "KipKapcontainers BVBA" za proširenje tržišta i pronalazak partnera u Bosni i Hercegovini.

Zbog ekspanzije tržišta, kompanija je iskazala interse za pronalazak poslovnog partnera iz BiH koji je sepcijaliziran za izradu željeznih konstrukcija, proizvoda od čelika, posebno kontejnera po narudžbi.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH za Akta.ba su potvrdili, da su ovu informaciju na vrijeme uputili svim nadležnim institucijama u BiH, i prema do sada dostavljenim odgovorima od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i Privredne komore Federacije BiH, očigledan je veliki interes domaćih firmi za saradnju sa ovom svjetskom kompanijom.

"Zvanično je 37 bh. firmi izrazilo interes za saradnju. Podatke o firmama Ministarstvo je proslijedilo Ambasadi BiH u Briselu, koja je o istom obavjestila belgijsku kompaniju", rekli su iz press službe MVP.

Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH potvrdio nam je, da se Komori obratila još jedna kompanija koja želi saradnju sa bh. firmama. Riječ je o kompaniji  “TGS - The Grab Specialist” iz Holandije, koja je specijalizirana za projektiranje i proizvodnju specijalnih konstrukcija i kašika - hvataljki za različite materijale i otpad. 

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti