Sarajevo: Iduće godine počinje izgradnja azila za pse

21.12.2010. 16:08 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: Iduće godine počinje izgradnja azila za pse

Pet većih općina Kantona Sarajevo izdvojiće u budžetima između 50 i 70 hiljada maraka za izgradnju azila za pse čija bi izgradnja trebala krenuti iduće godine, dogovoreno je na sastanku kojeg je organizovao načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić sa predstavnicima Grada Sarajeva, Ministarstva privrede KS-a, kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, MUP-a KS-a i općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Ilidža.

Kako je istakao Hadžić, cilj sastanka bio je da sve lokalne zajednice u svoje budžete ugrade stavke za izgradnju azila za pse.

Također istaknuto je da će do polovine januara biti izmijenjen projekat s ciljem proširenja kapaciteta smještaja za napuštene pse i preciziran iznos potreban za izgradnju, a Općina Ilidža na čijoj teritoriji će se nalaziti azil trebala bi da Vladi Kantona Sarajevo podnese molbu za promjenu namjene zemljišta za azil u Rakovici.

Za 20. januar planirano je održavanje još jednog sastanak na kojem će se predstaviti konkretni podaci uz pomoć koji će biti planirana izgradnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti