Snabdijevanje pitkom vodom na području Rakovice krajem sljedeće godine

30.09.2010. 14:31 / Izvor: eKapija.ba
Snabdijevanje pitkom vodom na području Rakovice krajem sljedeće godine

Izgradnjom vodovodne mreže na području Rakovice u općini Ilidža za oko četiri i po hiljade objekata bit će omogućeno redovno snabdijevanje pitkom vodom. Radovi su počeli 2007., a prilikom današnjeg obilaska ovog područja ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Abid Jusić i načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović upoznati su o radovima.

"Sve ide planiranom dinamikom i računamo da će do kraja godine neki objekti u samoj Rakovici biti priključeni na novu mrežu, a do kraja slijedeće čitavo će područje biti pokriveno vodovodnom mrežom", rekao je ministar Jusić.

Kako su naglasili iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i Općine Ilidža do sada je izgrađeno pet rezerovoara i pet pumpnih stanica te 20 km transportne mreže. Za desetak dana bit će raspisan tender za početak radova na izgradnji preostalih 15 km sekundarne, priključne mreže.

Projekt opskrbe vodom ovog razuđenog područja iznosit će oko 15 miliona KM, a sredstva su osigurali Kanton Sarajevo i Općina Ilidža, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti