Nakon uspješnog starta u Sarajevu: Njemački "GM Dijalog Marketing" širi posao na Zenicu

27.08.2009. 14:16 / Izvor: Tuzlanski list
Nakon uspješnog starta u Sarajevu: Njemački 'GM Dijalog Marketing' širi posao na Zenicu

Nakon uspješnog početka rada u Sarajevu gdje je za samo nekoliko mjeseci posao dobilo skoro 300 radnika, firma "GM Dijalog Marketing" do kraja godine u Zenici namjerava uposliti 200 radnika i time dodatno olakšati pristup kompanija iz Njemačke, Švajcarske i Austrije tržištu Bosne i Hercegovine.

Ibro Mehmedagaić, direktor firme "GM Dijalog Marketing BH", koja posluje pod okriljem njemačke marketinške grupacije, ističe kako BiH ima veliki potencijal u oblasti tele-marketinga, s obzirom da je veliki broj građana tokom prošle decenije živio na njemačkom govornom području i naučio njemački jezik, koji im sada može biti od velike koristi.

"Malo zemalja u Evropi se može pohvaliti velikim kapacitetom radne snage, veoma kvalitetne, kakvu posjeduje BiH. Od januara iduće godine planiramo proširiti posao na englesko govorno područje, što otvara dodatne mogućnosti upošljavanja", kaže Mehmedagić.

Sjedište novoosnovane firme u Zenici nalazi se u robnoj kući "Zeničanka", a krajem ove sedmice planiran je razgovor sa zainteresovanim kandidatima, kojima se pruža mogućnost stalnog angažmana i solidne zarade. "GM Dijalog Marketing", prema Mehmedagićevim riječima, uskoro namjerava otvoriti poslovnicu u Bihaću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti