Stanice za tehnički pregled vozila u FBiH dobile unificiranu radnu opremu

13.12.2010. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
Stanice za tehnički pregled vozila u FBiH dobile unificiranu radnu opremu

Zaključkom Vlade FBiH i odlukom Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, a na inicijativu Instituta za privredni inženjering, d.o.o., Zenica odobreno je da se svim voditeljima i kontrolorima, iz viška sredstava za 2009. godinu, koja se izdvajaju za stručnu instituciju, a koji su zaposleni na stanicama tehničkih pregleda vozila u FBiH obezbijede radna odijela. Voditeljima stanice tehničkog pregleda radni mantil, a kontrolorima tehničke ispravnosti vozila radne hlače i košulju.

Radna odijela su sašivena i njihova distribucija je počela u ponedjeljak, 13.decembra 2010. godine, sa najjužnijom stanicom za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, "Komunalno", Neum.

Na ovaj način će po prvi put svi zaposlenici stanica za tehnički pregled vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine biti jednoobrazno obučeni.

Želja Instituta za privredni inženjering i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija je da se pored tehničke ispravnosti vozila, sigurnosti u saobraćaju i poboljšanju uslova rada na stanicama tehničkih pregleda, pažnja posveti i uposlenima na stanicama tehničkih pregleda vozila, njihovoj većoj samostalnosti u radu, te povećanju njihovog zadovoljstva, što će se pokušati i kroz poboljšanu verziju a|TEST sistema.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti