City bank potencijalni privatizacioni savetnik za "Telekom Srbije"

14.06.2008. 11:17 / Izvor: Tanjug
City bank potencijalni privatizacioni savetnik za 'Telekom Srbije'



Američka City Bank zainteresovana je za angažman na srpskom tržištu i to pre svega u oblasti telekomunikacija, kao privatizacioni savetnik "Telekoma Srbija", izjavila je danas (14. jun 2008. godine) predstavnik te banke u Beogradu Ana Drašković.

Američka banka sa Wall Street, jedna od najvećih u svetu, učestvovala je u pretkvalifikacionoj fazi izbora privatizacionog savetnika za inicijalnu javnu ponudu akcija "TelekomaSrbije" i sada je na Agenciji za privatizaciju da pošalje zahtev kandidatima za dostavljanje obavezujuće ponude za ovaj posao, rekla je Draškovićeva.

City Bank planira da se u Srbiji angažuje kao savetnik prilikom izdavanja državnih ili obveznica lokalnih samouprava, inicijalne javne ponude javnih preduzeća ili kao kreditor, kao i u radu sa preduzećima, u uslugama i proizvodima koji nisu u toliko prisutni na našem tržištu, navela je ona.

City Bank je prošle godine sa 700 mil EUR finansirala preuzimanje "Telekoma Srpske", koju je obavio"Telekom Srbije", podsetila je Draškovićeva i ukazala da su takav obim finansiranja i uslove mogle da obazbede samo najveće banke na svetu, one koje imaju pristup najvećem broju investitora.

Predstavništvo City bank u Beogradu funkcioniše od 2006. godine i pre svega sa bavi pronalaženjem adekvatnih poslova u Srbiji i povezivanjem klijenata iz Srbije sa njihovim bankarima širom sveta - od Njujorka, Londona, preko Budimpešte do Tokija.

City bank iz Njujorka je globalna banka koja radi uviše od 100 zemalja, sa preko 200 miliona otvorenih računa za klijente i prepoznatljiva je u svim krajevima sveta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti