Sajam u Brčkom: Do sada prijavljeno 300 izlagača

19.11.2010. 07:45 / Izvor: SRNA
Sajam u Brčkom: Do sada prijavljeno 300 izlagača

Rezervacije za učešće na Devetom međunarodnom sajmu privrede "Brčko 2010", koji će trajati od 1. do 4. decembra, do sada je obezbijedilo oko 300 izlagača iz distrikta, Republike Srpske, Federacije BiH, te zemalja u okruženju, potvrdili su organizatori.

Organizatori manifestacije očekuju, da će se do 25. novembra, do kada traje prijavljivanje učesnika, biti obezbijeđeno oko 500 subjekata koji će svoje poslovne programe prezentovati na predstojećem sajmu u Brčkom, za što je rezervisano oko 3000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Direktor Sajma Nenad Vuković na pres-konferenciji istakao je da će to biti rekord po broju izlagača, računajući sve prethodne godine.

"Međutim naš cilj su, i to ćemo neizostavno ostvariti i kvalitativne, a ne samo promjene po broju učesnika", naglasio je Vuković.

Gradonačelnik Brčkog Dragan Pajić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije, izjavio je da je Sajam posebno apostrofiran kao jedan od projekata u Strategiji razvoja distrikta do 2013. godine, čijom realizacijom će Brčko "postati istinski sajamaski grad".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti