AS Holding dogovara izvoz svojih proizvoda u Kinu

05.06.2018. 08:20 / Izvor: Akta.ba
AS Holding dogovara izvoz svojih proizvoda u Kinu

Pored 300 kineskih kompanija, akreditovano je 4.300 posjetilaca koji su sa kineskim privrednicima održali preko 2.000 bilateralnih sastanaka.

Delegacija P/G Komore FBiH je na poziv kineske agencije za promociju kineskih firmi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi uzela učešće na China Smart Expo-u, koji je održan u Budimpešti u periodu od 31.05. do 02.06.2018. godine.

Sajam je okupio preko 300 kineskih kompanija iz oblasti automobilske, hemijske, elektro/ energetske, građevinske, prehrambene, tekstilne industrije, turizma i obrazovanja.

Pored 300 kineskih kompanija, akreditovano je 4.300 posjetilaca koji su sa kineskim privrednicima održali preko 2.000 bilateralnih sastanaka.

U delegaciji bh. privrednika koju je je predvodio Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU Fondovima /GKFBiH, bili su predstavnici As Holdinga iz Tešnja, direktori izvoza i uvoza koji su predstavljali 17 kompanija, direktori izvoza firmi MS WOOD iz Sarajeva i Točak d.o.o.  iz Jelah-Tešnja.

Otvaranju sajma China Smart Expo prisustvovao je i NJ.E. Aleksandar Dragičević, ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj.

Privredna delegacija je na poziv ambasadora Dragičevića posjetila Ambasadu Bosne i Hercegovine u Budimpešti.

Nakon predstavljanja  proizvodnoj programa As Holdinga ambasadoru Dragičeviću, Goranu Pranjiću i Emiru Vladaviću, iskazana je namjera tješnje saradnje putem komore te bh. ambasade  sa mađarskim privrednicima prvenstveno na plasmanima roba As Holdinga na mađarsko tržište, nabavke pšenice za Klas Sarajevo kao i povezivanja automobilskih klastera dviju zemalja.  
 
Osim toga, direktor izvoza As Holdinga Vedad Halilović, je održao  sastanak sa Tian Zhongwei iz China Shandong Province Tutian Import Export Co.Ltd. kompanije gdje je bilo razgovora o izvozu proizvoda  AS Holdinga u Kinu, nakon čega je u tu svrhu potpisan memorandum o poslovnoj saradnji, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti