Balkan Investment Bank a.d. dobila rješenje za obavljanje usluga banke depozitara

20.01.2009. 10:12 / Izvor: eKapija.ba
Balkan Investment Bank a.d. dobila rješenje za obavljanje usluga banke depozitara

Balkan Investment Bank a.d. Banja Luka od strane Komisije za hartije od vrijednosti RS dobila je rješenje da ispunjava uslove za obavljanje usluga banke depozitara investicionih fondova.

"Balkan Investment Bank jedan je od osnivača Banjalučke berze i od 2002.g. ima aktivnu ulogu na tržištu kapitala RS. 2007. godine Banka je prva dobila saglasnost za obavljanje kastodi poslova, jedna je od prvih banaka koja je emitovala obveznice putem javne ponude na Banjalučkoj berzi, a dobijanjem saglasnosti za pružanje usluga banke depozitara investicionih fondova Balkan Investment Bank nastavlja sa širenjem spektra svojih usluga iz sfere investicionog bankarstva", izjavio je Radomir Repija rukovodilac Odjeljenja banka depozitar Balkan Investment Bank a.d.

Osnovna funkcija banke depozitara je da obavlja poslove čuvanja imovine fonda. Osim toga, banka depozitar obezbjeđuje da se prodaja i otkup udjela za račun fonda obavljaju u skladu sa Zakonom i pravilima fonda, vodi računa da je obračun neto vrijednosti udjela u fondu obavljen u skladu sa Zakonom, drugim propisima, te prospektom i statutom fonda, i sve druge poslove u skladu sa Zakonom o investicionim fondovima, saopćeno je iz Balkan Investment Banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti