Kompanija Sika BH na Sferi 2019. predstavila savremena građevinska rješenja

27.03.2019. 15:33 / Izvor: Akta.ba

Istako je da se Sika svakodnevno posvećuje detaljima ali i problemima u građevinarstvu što joj pokazuje i veliko interesovanje potrošaća.

Jedan od sponzora i partnera VII Međunarodno naučno stručne konferencije - SFERA "Tehnologija betona“ bila je i kompanija Sika BH d.o.o.. Pored svog izložbenog štanda predstavnici kompanije su prisutnima održali kratko predavanje pod temom "So i biber za beton".

Mehmed Husanović, prodajno-tehnički savjetnik za područje betona i sanacija kompanije Sika d.o.o za Akta.ba je kazao da su ovom prezentacijom htjeli prije svega predstaviti kompaniju ali i buduće i sadašnje kupce informirati o tome da je Sika detaljno odradila većinu građevinskih dijelova sa kojima se oni susreću u poslu.

"Uvijek koristimo priliku da se sa svojom ponudom i rješenjima predstavimo na stručnoj konferenciji Sfera, jer tu imamo priliku struci pokazati sve novitete ali i načine primjene materijala koje mi nudimo u svom asortimanu. Na izložbenom štandu smo izložili nekoliko uzoraka betona koji su trenutno dostupni i koriste se u građevini", kazao je Husanović.

Istakao je da se Sika svakodnevno posvećuje detaljima, rješenjima ali i problemima u građevinarstvu, za čime vlada veliko interesovanje kod potrošaća.

Kompanija Sika BH osnovana je 2014. godine i od tada do danas bilježi konstantan uspjeh, danas je u njihovom uredu zaposleno 13 ljudi.

Sika BiH je dio globalne kompanije osnovane davne 1910. godine, koja ima podružnice u 101 zemlji širom svijeta, proizvodnju u preko 200 tvornica, te više od 18,000 zaposlenih.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti