Energetski efikasan dom štedi novac i energiju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Energetski efikasan dom štedi novac i energiju

I ove godine tokom trajanja Mostarskog sajma, UniCredit Bank će na svom štandu predstaviti energetski efikasne proizvode i materijale.

09.04.2019. 14:46 / Izvor: Akta.ba

I ove godine tokom trajanja Mostarskog sajma, UniCredit Bank će na svom štandu predstaviti energetski efikasne proizvode i materijale, čijom ugradnjom se mogu postići značajne uštede. Od 09. do 13. aprila posjetitelji sajma će se moći upoznati sa svim prednostima energetske efikasnosti, kao i jedinstvenog kreditnog proizvoda koji nagrađuje keš bonusom, a dugoročno štedi novac i energiju.

Osim prednosti kreditnog proizvoda, na štandu UniCredit Bank, bit će predstavljeni energetski efikasni materijali i proizvodi kompanija Tondach Wienerberger, GM Gratis iz Tomislavgrada, te Yavuz iz Srebrenika. Na ovaj način UniCredit Bank nudi mogućnost zainteresiranim kupcima da se na jednom mjestu informiraju i o samim proizvodima, ali i o kreditnom proizvodu kojim se projekti energetske efikasnosti mogu jednostavno realizirati.

Zahvaljujući grant sredstvima Europske unije, UniCredit Bank je u saradnji sa Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvom finansija Austrije (BMF) i Investicionim okvirom za Zapadni Balkan (WBIF), kroz GEFF program u saradnji sa Energy Community Secretariatom, bosanskohercegovačkom tržištu predstavila jedinstveni proizvod za kreditiranje kupovine energetski efikasnih materijala i proizvoda. Ono što ovaj kreditni proizvod posebno izdvaja je bespovratni keš bonus od 15% do 35% od visine ulaganja, a koji se odobrava za ulaganja na pojedinačnom stambenom objektu ovisno o iznosu investicije ili iznosu kredita.

Način na koji trošimo energiju ima direktan i indirektan utjecaj na našu okolinu i klimatske promjene, tako da svaki naš izbor da koristimo energetski efikasne materijale i uređaje, pravi dugoročnu uštedu novca i energije, ali i dodatnu korist za okruženje u kojem živimo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti