Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferenciji u Cavtatu

30.05.2019. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferenciji u Cavtatu

Cilj posjete je predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina  Dejan Ljevnaić sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina posjetio je FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj. Cilj ove posjete je održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine.

Na sastancima održanim u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, predstavnici Olimpijskog centra Jahorina informisani su da je kandidatura za Evropa kup u alpskom skijanju na Jahorini odložena za još jednu godinu. Razlog odlaganja ovog jako bitnog takmičenja kako za Jahorinu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu je propust u mjerenju vremena tokom EYOF-a što je bila odgovornost Skijaškog Saveza Bosne i Hercegovine.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, tim povodom izjavio je : „Negativno sam iznenađen i da kažem razočaran zbog odlaganja Evropa kupa za još jednu godinu. Ako uzmemo u obzir napore koje svakodnevno ulažemo da bi Jahorinu predstavili na najbolji mogući način i da svijetu prikažemo sve njene potencijale, ali i informacije koje smo dobili nakon završetka EYOF-a o najvišim ocjenama koje je Jahorina dobila za pripremu borilišta smatram da zbog odgovornosti Skijaškog Saveza BiH u ovom slučaju zaista gubimo mnogo. Zbog slabe obavještenosti i loše saradnje sa Savezom BIH u vezi sa dešavanjima na Jahorini samo mogu da izrazim žaljenje i ništa drugo. Mi ćemo svakako nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način kako bismo opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske uz pomoć Milorada Dodika omogućila za ovu planinu.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti