Predstavljen koncept za brzo utvrđivanje porijekla i kvaliteta goriva

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavljen koncept za brzo utvrđivanje porijekla i kvaliteta goriva

Navedeno je da takav vid ispitivanja goriva direktno utječe na učinkovitost vlade u kontroli i nadzoru tržišta.

10.06.2019. 13:55 Izvor: / Fena

 Predstavnici kompanije za kontrolu porijekla i kvaliteta goriva Authenitix Inc. USA prezentirali su danas predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, federalnog tržišnog i tehničkog inspektorata, te Sektora granične inspekcije, nacionalni koncept i integralna rješenja za jednostavno i brzo utvrđivanje porijekla i kvaliteta goriva, koji omogućava nadležnim vladinim institucijama i inspekcijskim organima brzu i pouzdanu analizu goriva.

Navedeno je da takav vid ispitivanja goriva direktno utječe na učinkovitost vlade u kontroli i nadzoru tržišta, ubiranju prihoda od goriva i efikasnog suzbijanja sive ekonomije u toj oblasti, uklanjanju nelojalne konkurencije, poticanju prodaje i osnaživanja transparentnosti i predvidljivosti tržišta, a sve radi zaštite potrošača i njihovih motornih vozila.

Na koncu, konstatovano je da su prezentirana rješenja i efekti njihove upotrebe impresivni i od iznimnog značaja za rad inspekcijskih organa, za državu i društvo u cjelini, te će predstavljeni koncept biti prezentiran nadležnim ministarstvima kao značajan alat u borbi protiv sive ekonomije u FBiH, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti