Rusija i BiH će sarađivati na tržištima trećih zemalja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Rusija i BiH će sarađivati na tržištima trećih zemalja

Memorandum predviđa proširenje saradnje između pravnih lica koja su registrovana na teritorijama država potpisnica a učestvuju u vanjskoekonomskim odnosima.

03.07.2019. 07:46 Izvor: / Akta.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije BiH i u oblasti ekonomske saradnje na tržištima trećih zemalja.

Memorandum predviđa proširenje saradnje između pravnih lica koja su registrovana na teritorijama država potpisnica a učestvuju u vanjskoekonomskim odnosima, s ciljem izrade mogućih planova zajedničkih aktivnosti na tržištima trećih zemalja i načina njihove realizacije na temelju uzajamnog interesa i iskustva.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa zaduženo je da Prijedlog za zaključivanje Memoranduma dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da za potpisnika Memoranduma ovlasti ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti