SEED iz Sanskog Mosta kupio sarajevsku firmu Tapetar

04.07.2019. 11:29 / Izvor: Akta.ba
SEED iz Sanskog Mosta kupio sarajevsku firmu Tapetar

Kompanija SEED iz Sanskog Mosta preuzela je sarajevsku kompaniju Tapetar d.d. u kojoj je većinski paket dionica imao Zlatko Hurtić, inače ekonomskog analitičara i savjetnik u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Kompanija SEED iz Sanskog Mosta preuzela je sarajevsku kompaniju Tapetar d.d. u kojoj je većinski paket dionica imao Zlatko Hurtić, inače ekonomski analitičar i savjetnik u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Hurtić je u ovoj kompaniji prema podacima Sarajevske berze imao vlasništvo od 72.16  posto. Vlasnički udio Hurtić je u Tapetaru stekao početkom 2007. godine kada je kupio 3.856 dionica (27,01%) emitenta Tapetar d.d. Sarajevo po prosječnoj cijeni od 5,50 KM.

Edin Hasanić, direktor kompanije SEED za poslovni portal Akta.ba je potvrdio navedenu informaciju, te pojasnio kako se u vlasničkoj strukturi firme Tapetar našao još u februaru ove godine kada je kupio 11 posto dionica od turskog biznismena u čijem vlasništvu je Atilla Groupa.

Kada su u pitanju planovi, Hasanić kaže da nastavljaju istim tempom, ove godine neće biti bitnih promjena. Upoznavat će se sa radom kompanije i nastaviti dalje.

Naime,Tapetar d.d. Sarajevo je poznato ime na prostoru regiona sa 70-godišnjom tradicijom koje se bavi veleprodajom i maloprodajom, a posjeduje i zgradu u ulici Mule Mustafe Bašeskije u Sarajevu.

Kompanija zapošljava osam radnika, a prošle godine ostvarila je prihod veći od 400.000 KM.

Preduzeće SEED Sanski Most bavi se trgovinom na veliko drvetom, građevinskim materijalom i sanitarnom opremom. SEED zapošljava 22 radnika, prihod ove kompanije u 2018. godini bio je veći od deset miliona KM, a dobit oko milion KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti