Bajsik glavni zastupnik svjetskih brendova iz oblasti grijanja i hlađenja

18.07.2019. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Bajsik glavni zastupnik svjetskih brendova iz oblasti grijanja i hlađenja

Pored kompanija u BiH Bajsik uspješno surađuje sa kompanijam u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i Kosovu.

Firma Bajsik d.o.o. glavni je zastupnik i dobavljač popularnih norveški konvektora renomiranog brenda NOBO na našem ali i drugim tržištima.

Zastupnici su i brenda Dimplex koji u ponudi ima kamini, grijalice, ventilacije te uređaje za tretmane zraka ali i ponudu raznih vrsta podova i namještaja na tržištu Zapadnog Balkana.

Firma je osnovana 2000. godine sa sjedištem u Sarajevu i od tada nastoje svake godine obogatiti svoju ponudu dodatnim proizvodima, a sve u svrhu zadovoljavanja potreba tržišta.

Haris Muftić, direktor kompanije Bajsik za Akta.ba je kazao da kontinuirano rade na pružanju kvalitetne usluge, te smatraju da vrhunski proizvodi zaslužuju i najbolje prateće usluge kojima se oni sigurno mogu pohvaliti.

Pored već pomenutih Nobo i Dimplex brandova, tu su i EWT, Xpelair i Leta koji u ponudi imaju horeca namještaj.

"Zahvaljujući saradnji sa svjetski poznatim firmama, uvodimo inovacije kroz proizvode te olakšavamo procese i rješavamo izazove koje se pred nas postave. Sa svojom ponudom djelujemo na svim tržištima regije Zapadnog Balkana, a što je rezultat našeg kontinuiranog širenja iz godine u godinu", kazao je Muftić.

U BiH sarađuju sa renomiranim formama koje su prepoznale njihov kvalitet i ono što nude.

"Sarađujemo i sa firmama Grakop, Neimari, Duljević, Studio Non Stop, Frutis, Polyplan na opremanju novoizgrađenih zgrada na Bjelašnici. Pored kvalitete i dizajna, tu je i jedinstvena mogućnost korištenja grijanja putem pametnih telefona. Sve navedeno je bilo dovoljno da se pomenuti investitori opredjele upravo za nas", kaže Muftić.

Nobo konvektori su ugrađeni i u jednom od najluksuznijih hotela na svijetu u Rwandi, koji je projektovao Sead Gološ.

Pored kompanija u BiH, Bajsik uspješno surađuje sa kompanijam u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i Kosovu.

"U Crnoj Gori imamo veoma uspješnu saradnju sa firmom Okov, vodećim maloprodajnim lancem na tržištu. U Srbiji poslujemo pod firmom HEATPOINT gdje smo potpisali ugovor sa najvećim maloprodajnim lancem Tehnomanija, te učestvujemo u opremanju novih stambenih jedinica grijnim tijelima. U toku smo pregovora sa firmom Bauhaus iz Hrvatske, a do sada smo sarađivali sa firmama Keraterm i Meteor. Također pregovaramo sa određenim firmama sa Kosova, u skorije vrijeme bi i tu trebali početi sa isporukom robe", kaže Muftić

Bajsik trenutno u BiH ima šest zaposlenika a u Hrvatskoj i Srbiji pod dva.

"Mi kontinuirano radimo na proširenju našeg proizvodnog asortimana na postojećim tržištima ali i na daljem razvoju unutar regije Zapadnog Balkana. Trenutno radimo na predstavljanju firme Dimplex koja je zaista lider u proizvodnji i prodaji grijanja na struju. Njihove fabrike se nalaze po cijelom svijetu i u svom portfoliju imaju preko 23 brenda. Dimplex upošljava preko 4000 radnika i pravi promet preko 6 mld. eura. U pravilu svake godine izvrše dvije ili tri nove akvizicije, tako da i nas zanima šta će nam novo ponuditi", pojašnjava.

Kaže kako je glavni cilj firme Bajsik da svake godine obogate svoje tržište sa par novih proizvoda i obavezno sa novim distributerom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti