Objavljeni potencijalni korisnici grant sredstava tekućih transfera za 2019.

09.08.2019. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Objavljeni potencijalni korisnici grant sredstava tekućih transfera za 2019.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je potencijalne rang liste korisnika grant sredstava tekućih transfera.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je potencijalne rang liste korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2019. godinu, saznaje Akta.ba.

Potencijalna rang lista korisnika grant sredstva do visine planiranih sredstava utvrđena je po pojedinim projektima.

Tako se osam inovatora našlo na spisku za poticaje inovatorima-pojedincima, slijede 17 dobitnika za poticaje udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, te osam korisnika za unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture, tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka). 

Poticaji su za opstanak tradicionalnih i starih zanata dodijeljeni su za 46 obrta, dok je poticaje za razvoj vezanih i posebnih obrta dobilo 64 aplikanata.

159 korisnika našlo se na listi za poticaje novoosnovanim subjektima MSP, koji, kako se navodi u napomeni, neće moći ostvariti pravo sufinansiranja troškova doprinosa za uposlene po ovom projektu, ukoliko su ostvarili pravo sufinansiranja istih, po istom osnovu i za istu namjenu, a po projektima Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Nakon što se izvrši usaglašavanje podataka, konačna lista uspješnih aplikanata odnosno traženi iznos od ovoga ministarstva, biće korigovani za sve korisnike programa FZZO-a.

Sredstva po projektu 8, koja su bila namijenjena za jačanje konkurentnosti MSP-a dobilo je 51 potencijalnih korisnika. 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta zadržava pravo da izvrši korekciju potencijalnih rang lista korisnika grant sredstava, ukoliko se naknadno utvrdi da je učinjen eventualni propust prilikom utvrđivanja istih, ili se obezbijede dodatna sredstva za pojedine projekte na osnovu odluke Vlade Federacije BiH.

Sva pravna i fizička lica kao konačni korisnici poticajnih sredstava biće naknadno obaviješteni o mjestu i vremenu potpisivanja Ugovorao dodjeli poticajnih financijskih sredstava.

Podnosioci prijava, čiji nazivi ili imena nisu objavljeni u predloženim potencijalnim rang listama korisnika grant sredstava Tekućih transfera za 2019. godinu, o razlozima zbog kojih nisu objavljeni u listama, mogu se upoznati uvidom u listu podnosioca prijava koji nisu uvršteni na potencijalnu rang listu korisnika grant sredstva tekućih transfera za 2019. godinu iz formalno pravnih razloga, koja je objavljena na web stranici ministarstva www.fmrpo.gov.ba. pored naprijed navedene liste. Na istoj web stranici ministarstva biće objavljena i lista podnosioci zahtjeva koji su zadovoljili uvjete javnog konkursa, ali zbog nedostatka sredstava, odnosno nedovoljnog broja bodova nisu uvršteni u potencijalnu rang listu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti