Firme iz Velike Kladuše dogovorile saradnje u Crnoj Gori

15.08.2019. 09:30 / Izvor: Akta.ba
Firme iz Velike Kladuše dogovorile saradnje u Crnoj Gori

Savjetnici načelnika Refik Tabaković i Ervin Abdić su ostvarili niz kontakata sa osobama zaduženim za Agrobiznis i firmama koji žele saradnju.

Povodom dana općine Mojkovac (Crna Gora), predsjednik općine Ranko Mišnić pozvao je na Svečanu sjednicu načelnika općine Velika Kladuša, Fikreta Abdića i saradnike. Osim načelnika Abdića, delegaciju naše općine činili su savjetnici Refik Tabaković i Ervin Abdić, te direktor JKUP „Komunalije“ Amir Đogić. Svečanu sjednicu opštine Mojkovac je otvorio predsjednik Skupštine, Dragomir Mrdak koji je posebno pozdravio velikokladuškog načelnika i saradnike.

Predsjednik općine Mojkovac, Ranko Mišnić je u svom govoru, Veliku Kladušu nazvao prijateljskom općinom, i na taj način ukazao na početak saradnje na svim poljima društvenih, ekonomskih i privrednih sfera.

Načelnik Abdić je boravak u Crnoj Gori iskoristio na najbolji mogući način, pa je tako održao niz sastanaka sa svim bitnim predstavnicima crnogorskih općina. Održan je sastanak sa predsjednikom općine Bar, Dušanom Raičevićem, gdje je govora bilo o zajedničkom projektu prekogranične saradnje putem EU fondova. Ovom prilikom, dogovorena je i uzvratna posjeta. Sastanak je održan i sa gradonačelnikom Belišća, Dinkom Burićem, a teme su bili Projekat zaštite okoliša i Projekat upravljanja otpadom.

Sa predsjednicima općina Kolašina i Žabljak,  Miloslavom Bulatovićem i Veslinom Vukičevićem, načelnik je također govorio o privrednoj saradnji, nakon čega je delegacija naše općine dobila novi poziv u službenu posjetu jer, kako je istaknuto, postoje mogućnosti saradnje.

Načelnik Abdić i općinska delegacija pozive na poslovne sastanke dobili su i od direktora firme „Meso-promet“ Hilmije Franca, te proizvođača sira i mliječnih prerađevina „Rocky & Pistolato“ Milutina Raškovića.

Više kontakata sa komunalnim poduzećima ostvario je direktor JKUP „Komunalije“ Amir Đogić, kojima je predstavio i ponudio asortiman radne jedinice „Alatuša“, nakon čega je uslijedio interes za kupovinu istih.

Savjetnici načelnika Refik Tabaković i Ervin Abdić su ostvarili niz kontakata sa osobama zaduženim za Agrobiznis i firmama koji žele saradnju.

Na Svečanoj sjednici općine Mojkovac bilo je prisutno dosta javnih ličnosti, te predstavnika međunarodnih organizacija i ambasada. Između ostalih, prisutni su bili Suzana Pribilović, ministrica Javne uprave, Dejan Medojević, sekretar Sekretarijata za razvojne projekte Vlade, te ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti