Obustavljen postupak nabavke radarske opreme vrijedne 10 miliona KM

21.08.2019. 11:52 / Izvor: Akta.ba
Obustavljen postupak nabavke radarske opreme vrijedne 10 miliona KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zaustavilo je postupak nabavke 110 radara sa pratećom opremom, zbog žalbe na tendersku dokumentaciju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zaustavilo je postupak nabavke 110 radara sa pratećom opremom, zbog žalbe na tendersku dokumentaciju.

Naime, MUP RS je danas objavio obavještenje da je u postupku javne nabavke sa predmetom "Nabavka opreme za unapređenje bezbjednosti saobraćaja upotrebom radarskih uređaja i primjenom savremenih tehnologija za evidentiranje prekršaja, prenos i obradu podataka o prekršajima", od strane privrednog subjekta "BSTG" d.o.o. Banja Luka, dana 19.08.2019. godine, zaprimljena žalba na tendersku dokumentaciju broj 09/1-404- 1083/19, a koja se odnosi na predmetni postupak.

S obzirom da je MUP Republike Srpske, kao ugovorni organ, u konkretnoj situaciji, dužan da postupi u skladu sa odredbama člana 100. Zakona o javnim nabavkama, to se rok za otvaranje ponuda u predmetnom postupku, odgađa do donošenja odgovarajuće konačne odluke, navodi se u obavijesti.

Podsjetimo, ukupna vrijednost nabavke je 10,2 miliona  KM, planirana je nabavka 100 stacionarnih i deset mobilnih radarskih uređaja sa pratećom opremom, odnosno serverima, memorijom, računarima, monitorima, softverima.

MUP planira plaćanje opreme u 20 jednakih rata, kvartalno, u periodu o pet godina, nakon isporučene cjelokupne robe po specifikaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti