Konaković sponzor akcije "Radnička preporuka za kupovinu – Kupujmo solidarno"

27.08.2019. 14:15 / Izvor: Fena
Konaković sponzor akcije 'Radnička preporuka za kupovinu – Kupujmo solidarno'

Projekt brandiranja radničkih prava označava početak nove faze u borbi za radnička prava.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković podržao je akciju i oznaku Radnička preporuka za kupovinu proizvoda i usluga - Kupujmo solidarno - Kupujmo od onih koji posebno poštuju prava radnika - Ne kupujmo i ne koristimo od izrabljivača radnika" i zvanično je sponzor ove oznake i akcije, saopćeno je iz Radničkog media servisa za Zapadni Balkan.

Kako se navodi, podrška i sponzorstvo predsjedavajućeg Skupštine KS je još jedna, vrlo važna, u nizu podrški ovoj oznaci koje su dobijene, među ostalim, i od Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije F BiH, Sindikata PPDIVUT te Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK.

"Projekt brandiranja radničkih prava označava početak nove faze u borbi za radnička prava. Cilj je putem certifikata i oznaka upoznati javnost o kompanijama koje posebno poštuju prava radnika te uticati na tržište da se određuje na korištenje proizvoda i usluga onih kompanija koje posjeduju ovu oznaku. Brandiranjem radničkih prava zapravo se želi stvoriti ambijent u društvu da kompanije koje nose ovu oznaku  dobiju veću prednost i pažnju kupaca i klijenata odnosno da se konceptom solidarne kupnje proizvoda i usluga tržište  stvori novi model borbe za prava zaposlenika i radnika kojim će se kupci organizirati da  nagrade poslodavce koji poštuju radnička prava kupovinom proizvoda i usluga takvih kompanija", navodi se u saopćenju i dodaje da solidarna kupovina teži  stvaranju ambijenta u kojem će se kompanije takmičiti u povećanju prava i plata radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti