Samir Heralić - Banjalučanin sa adresom u Beču želi širiti biznis u BiH

12.09.2019. 12:12 / Izvor: Akta.ba
Samir Heralić - Banjalučanin sa adresom u Beču želi širiti biznis u BiH

Tridesettrogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, primjer je da se trud i rad uvijek isplate.

Tridesettrogodišnji Samir Heralić, rođeni Banjalučanin koji živi i radi u Beču, primjer je da se trud i rad uvijek isplate.

Sa samo pet godina usljed nemilih ratnih dešavanja napustio je rodni grad i sa majkom otišao put Beča, koji će postati grad u kojem će ostvariti poslovni uspjeh i doživjeti neke od najljepših životnih trenutaka. Svojom pameću, kreativnošću, snalažljivošću i upornošću prešao je put od predstavnika jedne austrijske firme koja proizvodi boje i lakove do direktora i vlasnika VivaColora, trenutno jedne od najvećih brzorastućih kompanija u oblasti prodaje boja i lakova u Austriji. Njegova kompanija može se pohvaliti i partnerstvom sa njemačkim gigantom Caparolom.

Heralić je nedavno boravio u BiH, a odmor je iskoristio i za uspostavljanje poslovnih kontakata u BiH, te sastanke sa potencijalnim partnerima.

"Dobar glas daleko se čuje. Zahvaljujući medijima koji su pisali o mojoj pozitivnoj priči u Beču i Austriji, imao sam veliki broj poziva za saradnju sa firmama u BiH. Zbog toga sam posebno sretan, jer mi je uvijek bila želja da na sve načine pomažem domovini. Otvaranje novih radnih mjesta je svakako nešto što nas posebno raduje. Imao sam veoma ugodne i konstruktivne sastanke sa predstavnicima firmi Nutal i Centrum Trade. Firma Nutal se bavi proizvodnjom boja, lakova i sličnih proizvoda, grafičkih boja i kitova, a odličan domaćin bio nam je tehnolog Kenan Hajdarević. Drago bi mi bilo da se naše boje proizvode i u BiH, a ovo je prvi korak ka tome. Zbog toga je super da se pojavila kompanija Centrum Trade koja ima osam prodajnih mjesta u Banjoj Luci, Gradišci, Laktašima, Kozarskoj Dubici i Doboju. Sa njihovim predstavnikom Milicom Šajinović smo razgovarali o mogućoj saradnji. Mojoj sreći ne bi bilo kraja da se već u 2020. godini na policama širom BiH nađu boje VivaColora. Ako prodaja krene iz moje rodne Banja Luke, to će biti dodatni uspjeh", kaže Samir Heralić.

Kada je u pitanju tržište, VivaColor najviše posluje u Beču, gdje ima i veleprodaju. Firma ne proizvodi boje, već ima nekoliko proizvođača širom Austrije i Njemačke koji pod njenom markom VivaColor proizvode boje i lakove sa svim certifikatima.

"Trenutno, osim Beča radimo i u Linzu, Grazu, a, naravno, cilj nam je širenje na cijelo područje Austrije. U Austriji moja firma djeluje i kao predstavnik njemačke firme 4CR, jednog od vodećih dobavljača u sektoru autoreparature. Ipak, moj životni put nije bio tako lagan kao što se čini. Imao sam težak početak u Austriji, gdje je svakome ko dođe iz naše zemlje teško, ukoliko nema pomoć i počinje od nule. Izuzetno je važna kvalifikacija za neki posao, da bi ga uopće mogao dobiti i nešto zaraditi i ostvariti. Svakako da je visokokvalificiranom kadru lakše opstati i ostati da živi kada jednom dođe u Beč, jer su im primanja veća", zaključuje Heralić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti