Komponente za prvo SUV vozilo Aston Martina proizvodit će se u BiH

13.09.2019. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Komponente za prvo SUV vozilo Aston Martina proizvodit će se u BiH

Prevent Components, članica Prevent Grupacije proširila je saradnju sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin.

Prevent Components, članica Prevent Grupacije proširila je saradnju sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin. Tim povodom u posjeti Preventu u Srebrenici i Goraždu borave predstavnici ovog brenda, kako bi se upoznali sa aktivnostima na razvoju novih proizvoda i visokim standardima kvalitete. 

"Pored kožne laminacije okvira za volane, što je bio prvi projekat za ovog kupca, zadovoljstvo nam je najaviti i da smo upravo dobili potvrdu razvoja procesa i proizvoda na prvom SUV modelu Aston Martin DBX . Radi se o procesu laminacije kože na plastičnim komponentama interijera ovih vozila. Posebno smo ponosni jer se radi o projektu koji su naši uposlenici u saradnji sa inžinjerima iz Aston Martina razvijali proteklih godinu dana. Apsolutno sve plastične blende i back paneli za sjedišta će se raditi u kožnim izvedbama upravo ovdje u Prevent Componentsu u Srebrenici. Dodatno, u narednom periodu planiramo i početak izrade plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila ovog poznatog brenda, što će svakako predstavljati značajan uspjeh ne samo za Prevent, nego i generalno za razvoj ove industrije u BiH. Planirani početak proizvodnje je maj naredne godine", izjavio je direktor Prevent Components Enes Hadžiahmić. 

Prevent Components je u proteklom periodu pokrenuo i nove projekte za brendove kao što su Volvo, Land Rover i Jaguar, gdje se pozicionirao kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila. Izgradnjom nove proizvodne hale na površini od 10.800 m2, investirano je u razvoj novih tehnologija u segmentu obrade plastike i poliuretana.  

Prevent Components djeluje na dvije lokacije, Srebrenica i Goražde, pri čemu ukupno zapošljava 200 uposlenika. Svoje proizvode plasira na tržišta Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti