Novim ulaganjima Business Hotel Prijedor postaje lider kongresnog turizma

20.09.2019. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Novim ulaganjima Business Hotel Prijedor postaje lider kongresnog turizma

Hotel raspolaže s 333 ležaja, a u posljednjih pet godina konstantno se investira u renoviranje postojećih kapaciteta.

U samom centru Prijedora posluje Business Hotel Prijedor koji je otvoren davne1985. godine. Sve do 2001. godine je bio državno preduzeće, a sada posluje kao akcionarsko društvo. Po svojoj veličini svrstava se u red najvećih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta u Republici Srpskoj.

Na njegovom čelu se već više od tri godine nalazi Aleksandar Stjepanović, a u tom periodu Hotel ostvaruje sve bolje rezultate, te je postao lider u hotelskoj i kongresnoj djelatnosti na području Prijedorske regije.

"U prvih devet mjeseci poslovanja ove godine, hotel ostvaruje operativni rezultat i najvišu operativnu dobit u dugogodišnjoj istoriji Hotela Prijedor, uz naglasak na kontroli operativnih troškova poslovanja hotela", kazao je Stjepanović za portal Akta.ba.

Inače, Hotel raspolaže s 333 ležaja, a u posljednjih pet godina konstantno se investira u renoviranje postojećih kapaciteta. Danas s ponosom ističu da imaju renovirane 4 konferencijske sale, 50 soba i lobi hotela.

U skladu sa širenjem i dobrim poslovnim rezultatima, uprava hotela planira dalja ulaganja.

"Nova ulaganja su odobrena, investicija ide u vanjsku terasu hotela i moderan restoran na obali rijeke Sane u sklopu hotelskog kompleksa", ističe Stjepanović.

Kako kaže, gosti hotela su u najvećem broju poslovni ljudi, no ne može se zanemariti i veliki broj noćenja fizičkih lica.

U skladu s tim, menadžment hotela ulaže mnogo napora u razvoj i privlačenje kongresnog i konferencijskog turizma u Prijedorsku regiju. 

"Mi vidimo potencijal u kongresnom turizmu, te shodno tome već iduće godine planiramo osposobiti još jednu konferencijsku salu kapaciteta do 500 ljudi", naglašava direktor hotela.

Business Hotel Prijedo je idealan prostor za poslovna okupljanja, konferencije, nezaboravna venčanja, prijeme i privatne događaje.

Posjeduje sedam sala za održavanje seminara, konferencija, kongresa, banketa i sve vrste događaja. Konferencijske sale hotela mogu da ugoste do 1100 delegata i sa visoko personalizovanim nivoom usluge, dok će osoblje hotela će učiniti da svaki trenutak u Business Hotelu Prijedor bude veliki uspeh.

"Na prvom mjestu nam je bitan kvalitet klijenata sa kojima svakodnevno radimo. Kroz brigu o klijentima želimo da opravdamo povjerenje svih onih sa koji radimo sve ove godine, ali i budućih klijenata naše firme", kazao je za naš portal direktor hotela Aleksandar Stjepanović.

Hotel zapošljava u prosjeku oko 35 radnika, a vansezonsku ponudu uglavnom obogaćuje raznim koncertima, izložbama, b2b eventima isl.

"Da bi jedan hotel bio okarakterisan kao uspješan, mora da se zadovolji veliki broj faktora. Konstantna edukacija menadžmenta i zaposlenih, praćenje trendova na tržištu, osvježavanje ponude i uvođenje noviteta, gostoprimljivost, fleksiblinost, timski rad, samo su neki od njih", kaže Stjepanović, direktor Business Hotela Prijedor, na početku razgovora za portal Akta.ba.

 

Besplatno korištenje konferencijske sale za klijente portala Akta.ba do kraja 2019. godine

Naglašavajući dobre poslovne odnose portala Akta i Hotela Prijedor, uprava hotela je obezbijedila za sve postojeće klijente potpuno besplatno korištenje konferencijske sale hotela do kraja 2019. godine. 

"Bit će nam drago da u konferencijskoj sali hotela promovišete vaše nove proizvode, vaše tržišne uspjehe, edukujete klijente, vaše zaposlene, proslavite dan firme i sve ostale aktivnosti u vašem poslu, a mi ćemo se potruditi i pomoći vam da se to organizuje na vrhunskom nivou i da ciljani klijenti o tome pričaju", poručuje Stjepanović.

Također, dodaje da će za goste koji budu posjetioci određenog događaja i manifestacije, biti obezbijeđen potpuno besplatno i parking.

"Ukoliko želite, možete izvršiti upit za raspoložive datume konferencijske sale, a to neće uticati na obavezu održavanja eventa", istakao je on.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti