Sutra poslovni susreti privrednika Prijedora i Maribora

15.06.2011. 13:38 / Izvor: SRNA
Sutra poslovni susreti privrednika Prijedora i Maribora

Prijedor će sutra biti domaćin poslovnih susreta privrednika Prijedora i Maribora koje organizuju ovdašnja kancelarija Privredne komore Republike Srpske i Štajerska gospodarska zbornica Maribor.

"Susreti će okupiti 20 privrednika iz slovenačkih preduzeća i više od 40 privrednika iz Prijedora i susjednih opština. Bilateralni razgovori su prilika da se uspostave korisni kontakti i ugovore poslovi, a za naše privrednike da svoje proizvode plasiraju na tržište EU", saopšteno je iz prijedorske kancelarije Privredne komore RS.

Prema podacima Privredne komore RS, vidi se da Srpska više izvozi u Sloveniju nego što uvozi iz Slovenije odnosno ima suficit u spoljnotrgovinskoj razmjeni sa Slovenijom, što je izuzetno dobar pokazatelj koji treba zadržati i poboljšati.

Poslovni susreti privrednika Prijedora i Maribora biće održani u hotelu "Prijedor". Za podne je najavljeno otvaranje susreta i pozdravna obraćanja predsjednika Područne privredne komore Banjaluka Nikole Tolimira, načelnika opštine Prijedor Marka Pavića i predsjednice Štajerske zbornice Maribor Aleksandre Podgornik.

Uslijediće predstavljanje privrednih potencijala Banjaluke i Prijedora, a potom i bilateralni razgovori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave