Odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Hotela Prijedor

25.12.2020. 15:17 / Izvor: Akta.ba
Odobreno objavljivanje ponude za preuzimanje Hotela Prijedor

Кomisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske odobrila je objavljivanje ponude za preuzimanje "HOTEL PRIJEDOR" Prijedor, objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

Кomisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske odobrila je objavljivanje ponude za preuzimanje "HOTEL PRIJEDOR" Prijedor, objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

Rješenje je doneseno na sjednici održanoj dana 25.12.2020. godine, kojim se Marku Stjepanoviću, kao ponudiocu, odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje ovog emitenta 

Ponudilac je obavezan objaviti ponudu za preuzimanje u roku od sedam dana od dana prijema ovog rješenja, te dostaviti Кomisiji za hartije od vrijednosti Republike Srpske dokaz da je ista objavljena.

Kako se navodi u rješenju, Marko Stjepanović je, kao ponudilac, je 16.12.2020. godine putem punomoćnika “Advantis broker” a.d. Banja Luka, podnio Кomisiji za hartije od vrijednosti Republike Srpske zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje emitenta "HOTEL PRIJEDOR" a.d. Prijedor. 

Razmatrajući zahtjev utvrđeno je da je ponudilac uz iste i ponudu za preuzimanje priložio dokumentaciju u skladu sa odredbom člana 13. stav 2. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava (u daljem tekstu: Zakon).

Marko Stjepanović je na dan podnošenja zahtjeva vlasnik 1.329.333 redovnih akcija emitenta, što predstavlja 1.329.333 glasova u Skupštini emitenta ili 53,164325% od ukupnog broja akcija sa pravom glasa u Skupštini emitenta,

Sa ponudiocem, u smislu odredbe člana 30. Zakona, zajednički djeluje "Trgopromex" Društvo ca ograničenom odgovornošću za trgovinu, proizvodnju i usluge, eksport-import Mrkonjić Grad, Sportska bb koji je na dan podnošenja zahtjeva vlasnik 500.670 redovnih akcija emitenta, što predstavlja 500.670 glasova u Skupštini emitenta ili 20,023412% od ukupnog broja akcija sa pravom glasa u Skupštini emitenta.

Marko Stjepanović i Trgopromex zajedno posjeduju 1.830.003 akcija emitenta, što predstavlja 1.830.003 glasova u Skupštini emitenta ili 73,187737% od ukupnog broja akcija ca pravom glasa u Skupštini emitenta.

Oni su 23.11.2020. godine zaključili ugovor o raspodjeli deponovanih akcija u postupku preuzimanja emitenta, prema kojem će ponudilac, nakon izvršenog plaćanja akcija emitenta, steći vlasništvo na svim deponovanim akcijama u postupku preuzimanja.

Prosječna cijena akcija iznosi 0,3693 КM, te se ponudilac u ponudi za preuzimanje obavezao za svaku akciju koja je predmet ponude platiti cijenu u iznosu od 0,37 КM.

Rok plaćanja deponovanih akcija iznosi deset dana od dana isteka roka važenja ponude za preuzimanje.

Ponudilac je na poseban račun kod “NOVE BANКE” a.d. Banja Luka, deponovao novčana sredstva u iznosu od 248.055,40 КM, kao depozit ca posebnom namjenom za plaćanje deponovanih akcija u postupku preuzimanja. Na taj način su obezbijeđena sredstva potrebna za plaćanje svih akcija na koje se odnosi ponuda za preuzimanje.

Pored navedenog, Кomisija je utvrdila da su i ostali elementi ponude za preuzimanje utvrđeni u skladu sa odredbama Zakona, na je na osnovu člana 22. Zakona odlučeno kao u tački 1. i 2. dispozitiva ovog rješenja.

U skladu sa članom 10. stav 1. Zakona, ponudilac je obavezan da objavi ponudu za preuzimanje u najmanje jednim dnevnim novinama koje se redovno prodaju na cijelom području Republike Srpske, u tiražu koji nije manji od 5.000 primjeraka, a u roku od sedam dana od dana prijema ovog rješenja, zbog čega je odlučeno kao u tački 3. dispozitiva ovog rješenja.

Foto: mapio.net

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital