Sistem nove generacije: Unija razvila pametno računovodstvo

08.10.2019. 11:56 / Izvor: Akta.ba
Sistem nove generacije: Unija razvila pametno računovodstvo

Napredan sistem računovodstva nove generacije osigurava pouzdan uvid u kompleksne odnose u oblasti poslovanja i pomaže kod donošenja kompetentnih, informacijama podržanih odluka.

Računovodstvo ima vitalnu ulogu u vođenju poslovanja jer vam pomaže da pratite prihode i rashode, osigurate zakonsku usklađenost i pruža investitorima, menadžmentu i vladi kvantitativne finansijske informacije koje se koriste pri donošenju poslovnih odluka. Svaki poduzetnik zna da su mu potrebni podaci, izvještaji, analize, tačne informacije o imovini, dugovima, obvezama i dobiti da bi vodio posao. Sve ove informacije možete dobit od svog računovođe. Ali šta onda možete učiniti sa njima?

Svi se možemo složiti da su informacije koj dobijete od računovodstva veoma važne za menadžment, ali za upravljanje svim tim informacijama menadžer prosječno treba provesti od 4 do 6 sati dnevno u Excelu. Donosioci odluka ne bi trebali ovoliko vremena trošiti na operativne poslove.

Iskustvo i znanje su u rukama menadžera, koji ne žele provesti cijeli dan u Excelu. Oni žele djelovati brzo čak i onda kada su suočeni sa ogromnom količinom podataka. Zbog toga je Unija razvila pametno računovodstvo. 

Unija Smart Accounting – NAPREDNI SISTEM RAČUNOVODSTVA NOVE GENERACIJE

 

 

Kako kažu u Uniji, stotine je stvari koje treba znati za dobro i uspješno poslovanje. Stotine zapetljanih detalja, stotine međusobno povezanih podataka, stotine pravila, uputstava i propisa. I jedna mudrost: niko ne zna sve. Odgovorne odluke nisu plod odlučnosti. One su plod znanja i iskustva (know-how).

"Zato smo mi u Uniji razvili Smart Accounting. Ne da bi nadomjestio mudrost, iskustvo i znanje, nego da bi ih dopunjavao, podržavao i razvijao", navode tvorci ovog projekta.

Pametno računovodstvo može pomoći kompanijama da smanje količinu operativnog rada. Kako?

  •          Možete skenirati ili fotografirati svu dokumentaciju, primljene fakture, ugovore, troškove putnih naloga i jednostavno ih uvesti u sistem. I za vas je stvar gotova. Smart Accounting sistem automatski čita i prenosi sve potrebne podatke za obradu. Ovdje posao preuzimaju računovodstveni stručnjaci
  •          Ne treba Vam još jedan Excel. Obrađeni podaci se vizualiziraju i stavljaju vam se na raspolaganje u posebnom naprednom sistemu izvještavanja - Reporting 5.0
  •          Grupa savjetnika i stručnjaka iz različitih područija pregledaće i analizirati izvještaje zajedno s vama i ponudiće efikasna, konkretna i praktična rješenja za poboljšanje vašeg poslovnog učinka.

"Kao mladi direktor predan sam stvaranju računovodstenog servisa nove generacije, koje uz pomoć naprednih tehnologija dostupnih nama u Uniji, doprinosi kvalitetnijem poslovanju kompanija u BIH. Visok nivo zadovoljstva i povjerenje koje uživamo kod naših klijenata obavezalo nas je na stvaranje Smart Accounting sistema. Vjerujem da će i naše buduće stranke jednako vidjeti njegove prednosti. Mi u Uniji imamo tim koji garantuje zadovoljstvo jer pružamo efikasna, konkretna i praktična rješenja za unapređenje poslovanja", pojašnjava Dino Bojčić, direktor UNIJA BH.

 

 

U nastavku pogledajte video koji objašnjava način na koji Smart Accounting podržava kompleksne odnose unutar poslovanja.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti