Objavljen poziv za unapređenje komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama

09.10.2019. 12:07 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za unapređenje komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH kreće u izgradnju nove i unapređenja postojeće komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta  FBiH kreće u izgradnju nove i unapređenja postojeće komunalne infrastrukture u poduzetničkim zonama Federacije Bosne i Hercegovine tamo gdje ista predstavlja prepreku razvoju poduzetništva, kao i unapređenje usluga za upravljanje razvojem poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Poziv za odabir korisnika Grant sheme "Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji BiH" za 2019. godinu već je objavljen, a kriteriji za izbor korisnika sredstava su: kvaliteta projekta, izvori - način finansiranja, broj aktivnih korisnika zone, broj zaposlenih u zoni, trend privlačenja investitora u posljednje tri godine, stepen aktivne iskorištenosti zone, ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen razvijenosti JLS), poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u zadnjih pet godina.

Kako je navedeno u okviru smjernica da bi projektni prijedlog mogao biti uzet u razmatranje za finansiranje u sklopu Grant sheme, isti mora biti u skladu sa finansijskim doprinosom Grant sheme po pojedinačnom projektu s kojim se aplicira i on ne može biti niži od 75.000 KM niti viši od 250.000 KM.

Sufinansiranje od strane jedinice lokalne samouprave koja aplicira za bespovratna sredstva iz Grant sheme je minimalno 30 posto od ukupne vrijednosti projekta, koja moraju biti osigurana iz vlastitih ili drugih izvora finansiranja u vrijeme podnošenja projektnog prijedloga.

Prijave se dostavljaju zaključno sa 31.10.2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti