Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja (FOTO)

31.10.2019. 13:46 / Izvor: Akta.ba
Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja (FOTO)
OTVORI GALERIJU

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su na konferenciji “Prointer i Cisco dan” koju je kompanija Prointer ITSS u Brčkom organizovala u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su na konferenciji “Prointer i Cisco dan” koju je kompanija Prointer ITSS u Brčkom organizovala u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco. Od renomiranih Cisco stručnjaka učesnici konferencije su upoznati sa izazovima savremenih računarskih mreža, kao i zašto SD-WAN već postaje realnost.

“SD-WAN već postaje realnost, ne samo zbog kontrolisane upotrebe raspoloživih linkova, već i zbog jednostavnosti upravljanja, te automatske reakcije na ispade i druga neželjena stanja u mreži. Zato je posebno zanimljivo vidjeti kako smo došli do ovog nivoa razvoja i koja su aktuelna rješenja koja Cisco nudi”, rekao je Cisco stručnjak Rešad Rovčanin.

Aleksandar Vulović posebno je predstavio Cisco Webex cloud servis za kolaboraciju i organizovanje sastanaka na daljinu koji može značajno da unaprijedi način poslovanja unutar jedne kompanije. 

“Ponovo smo posebno aktuelni, jer smo predstavili nove uređaje “Room Kit Mini” i “Webex Share”. Za učesnike je svakako najzanimljiviji dio sesije bio kada smo demonstrirali kako funkcionišu naša rješenja”, istakao je Aleksandar Vulović.

Rukovodilac Prointerovog sektora mrežne infrastrukture Slavko Kojić je praktično pokazao kako je Prointerov tim stručnjaka već implementirao Cisco mrežna rješenja u Vladi Republike Srpske.

“Posebno je značajno vidjeti koliko unapređenje u svakodnevnom radu donosi kvalitetna mreža. I dalje moramo priznati da bez ulaganja u mrežnu infrastrukturu nema efikasane IT priče”, naglasio je Slavko Kojić.

Današnja konferencija u Brčkom je nastavak Prointerovih nastojanja da doprinese dodatnoj edukaciji domaćih IT stručnjaka. Osim iz distrikta, konferenciji su prisustvovali i stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Semberije i Podrinja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti