Banjalučko preduzeće dobilo koncesiju za istraživanje olova u Foči

28.12.2012. 07:20 / Izvor: Nezavisne novine
Banjalučko preduzeće dobilo koncesiju za istraživanje olova u Foči

Preduzeće "Western mining “ d.o.o. Banjaluka dobilo je koncesiju za istraživanje olova, cinka, bakra i pratećih metala na istražnom prostoru „Čelebići“, u opštini Foča.

 

oovo_281212Preduzeće "Western mining “ d.o.o. Banjaluka dobilo je koncesiju za istraživanje olova, cinka, bakra i pratećih metala na istražnom prostoru „Čelebići“, u opštini Foča.

Odluku je danas donijela Vlada RS na sjednici u Banjaluci uz stav da je pomenuto banjalučko preduzeće ispunilo i zadovoljilo sve kriterije utvrđene u javnom pozivu za dodjelu koncesija.

Vlada RS donijela je i rješenje o davanju saglasnosti na Aneks II Ugovora o koncesiji za korišćenje 80 posto kapaciteta izvorišta mineralne vode Veliki Crni Guber, opština Srebrenica, zaključenog između Ministarstva industrije, energetike i rudarstva i koncesionara „Argentum 09“ d.o.o. Srebrenica.

Na današnjoj sjednici Vlada RS  je prihvatila i Informaciju o realizaciji Akcionih planova za provođenje Strategije podsticanja i razvoja stranih ulaganja u RS 2009.-2012. godina i Strategije podsticanja izvoza 2009.-2012. godina.

Data je i saglasnosti na Odluku o visini garantiranih otkupnih cijena i premija za električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora i u efikasnoj kogeneraciji, saopćeno je iz entitetske vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti