Bh. proizvođači namještaja u Italiji, nove tehnologije za drvnu industriju

16.12.2019. 10:35 / Izvor: Fena
Bh. proizvođači namještaja u Italiji, nove tehnologije za drvnu industriju

Dogovoreno je da ovakve posjete postanu tradicionalne, a naredna je dogovorena u proljeće 2020. godine.

Bosanskohercegovački proizvođači namještaja i ostalih proizvoda drvne industrije posjetili su nekoliko fabrika u italijanskom gradu Pesaru gdje su se upoznali o novim tehnologijama i mogućnostima korištenja u njihovom proizvodnom procesu, kako bi poboljšali kvalitet svojih proizvoda, povećali proizvodnju i izvoz.

Studijsku posjetu krajem protekle sedmice organizirao je Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo”, a predstavnici bh. kompanija posjetili su proizvodne pogone “Biesse” grupacije koja proizvodi najnovije CNC mašine za proizvodnju namještaja, vrata, prozora i drugih proizvoda od drveta, kao i fabriku za proizvodnju namještaja „Prefabricati Ricci“ spa u gradu Fano.

"Naši proizvođači su izuzetno zadovoljni onim što su vidjeli, a ono što posebno raduje je da su u studijskoj posjeti bili predstavnici kompanija iz cijele BiH: „Hasić drvo“ Gradačac, „Senex“ Čelić, „Masterwood“ Kozarac, „MR WOOD“ Zavidovići, „Secom“ Visoko, „Obrt-Comerc“ Gračanica,  „E&M BH - PAL“ Travnik, „Kruško design“ Tešanj, „Hrast“ Tešanj, „Hurem Wood Dream“ Tešanj,“TGS Hamidović“ Kalesija, „Arting Gradnja“ Lukavac, „Standard“ Ilijaš, „NI Vrbas“ Banja Luka, „Karpenteri Vitorog“ Prijedor, „Stolarija Vujčić“ Prijedor, „Metal Sistemi“ Laktaši, „Gavranović“ Prijedor, „Tot-com“ Srbac, „Ramo Prom“ Prijedor,„DI Podgradci“, „Namještaj Nikolić“ Gradiška i „FIS“ Vitez ", naveo je za Fenu predsjednik Drvnog klastera “Namještaj i drvo” Dinko Mujkić.

Po njegovim riječima, dogovoreno je da ovakve posjete postanu tradicionalne, a naredna je dogovorena u proljeće 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti