Sarajevski Core tri godine priča dobru priču u Njemačkoj i radi za BMW

18.12.2019. 13:18 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski Core tri godine priča dobru priču u Njemačkoj i radi za BMW

Ova kompanija je prije tri godine cijelu priču iz BiH raširila u München otvaranjem svog ureda gdje danas radi 20 ljudi, kazao je Nihad Velagić, direktor kompanije.

Bosna i Hercegovina ima svoju investiciju u Njemačkoj zahvaljujući kompaniji Core d.o.o., koja se bavi razvojem i konstrukcijama u autoindustriji, softverima i informatikom, uslugama izrade tehničke dokumentacije.

Naime ova kompanija je prije tri godine cijelu priču iz BiH raširila u München otvaranjem svog ureda gdje danas radi 20 ljudi, kazao je Nihad Velagić, direktor kompanije.

"Sve je krenulo od želje da se dokažemo i da radimo dobre priče, što smo nadam se i uspjeli. Siguran sam da je u BiH još dosta dobrih priča, puno pozitivne energije i da uvijek možemo više i bolje", kazao je Velagić, na Poslovnom forumu koji je nedavno održan u Sarajevu u organizaciji Privredne komore Federacije BiH.

Svoj rad pored Münchena  firma je nastavila i u Sarajevu, gdje radi 30 ljudi. Svi oni, kako kaže prvi čovjek kompanije, dobili su mogućnost da se okušaju i vide kako je to raditi na Zapadu, odnosno u uredu u Münchenu. Njih 12 je već tamo i pomažu u u razvoju novih modela BMW-a.

Osim bh. radnika kompanija Core je nedavno počela zapošljavati i radnike drugih nacionalnosti. Tako da su kako kaže Velagić dio tima sada i Njemci, Slovaci i Poljaci.

Dobrom saradnjom Velagić se pohvalio sa Mašinskim i Elektotehničkim fakultetom u Sarajevu, te Fakultetom Informacionih tehnologija u Mostaru, putem kojih generišu jako kvalitetnu radnu snagu za potrebe kompanije.

Sudeći po navedenom Core će u budućnosti pričati još bolje priče, a ono što je sigurno kaže Velagić može najaviti da će kompanija i dalje rasti i ostati prisutna u svim fazama razvoja vozila.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti