Objavljen međunarodni tender za istraživanje i eksploataciju nafte

08.01.2020. 13:58 / Izvor: Akta.ba
Objavljen međunarodni tender za istraživanje i eksploataciju nafte

Vlada FBiH objavila je međunarodni tender za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Federaciji BiH.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine objavila je međunarodni tender za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika u Federaciji BiH. 

Javno nadmetanje obuhvata četiri bloka, na kojima postoje pretpostavke da ima nafte, od čega se tri bloka nalaze na prostoru Panonskog bazena - Blok BiHPo1, Blok BiHPo2 i Blok BiH Tz, a jedan blok na prostoru Dinarida – Blok BiH D1. 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će bazirati ocjenu ponuđača na tehničkoj, finansijskoj i stručnoj sposobnosti. Ocjena ponude će da se bazira na količini i kvalitetu ponuđenih istražnih radova, programa rada koji će na najbolji način da djeluje na glavni cilj, a to je da se istražnim radovima razumije i realizuje potencijal resursa ugljovodonika FBiH. Ponuda će se ocjenjivati i na osnovu finansijskog kriterija. 

Procjena značajnih ponuda će se vršiti simultano, te Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije podstiče samo one ponuđače koji zadovoljavaju minimalne kriterije da izrade i predaju svoje ponude. 

Vlada FBiH očekuje minimalnu naknadu od 8% i više za proizvodnju od 0-20.000 barela dnevno i progresivno povećanje naknada za ostale određene proizvodnje. 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine poziva odgovarajuće kvalifikovane kompanije da se natječu za prava na vršenju istraživanja, na prethodno određenim blokovima za istraživanje na kopnu Federacije Bosne i Hercegovine, sa ciljem da se utvrde ekonomski interesantne rezerve ugljovodonika i ostvari komercijalna proizvodnja.

Ponuđači trebaju da osiguraju garanciju za ponudu u iznous od 250.000 eura. 

Rok za dostavljanje ponuda je 27. maj 2020. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti