Namještaj EMA- Konjuh International ponovo osvaja evropsko tržište

16.01.2020. 12:27 / Izvor: Akta.ba
Namještaj EMA- Konjuh International ponovo osvaja evropsko tržište

Firme iz Njemačke su zainteresovane za saradnju sa EMA - Konjuh International što se moglo zaključiti po posjetama i mnogobrojnim upitima.

EMA - Konjuh International d.o.o. Sarajevo, jedan od vodećih izvoznika namještaja od drveta na tržištu Evropske unije ostvarila je i ove godine zapažen nastup na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja Imm Cologne 2020 koji se dešava u njemačkom gradu Keln.

Elvir Muslim, direktor pomenute kompanije za poslovni portal Akta.ba je kazao kako je kao višegodišnji izlagač na prestižnom sajmu namještaja zadovoljan utiscima i ostvarenim rezultatima.

"Firme iz Njemačke su zainteresovane za saradnju što se moglo zaključiti po posjetama i mnogobrojnim upitima, iako se naša komanija nije bazirala samo na njemačko, nego i na druga tržista zapadne Europe, naročito francusko", kazao Muslim.

Prateći posljednje tendencije na svjetskom tržištu, EMA - Konjuh International  je mnogo truda uložila u razvoj, dizajn i izradu proizvoda kao i njihovo certificiranje, a sve kako bi odgovorila na zahtjevne europske standarde.

"Više smo nego zadovoljni, što su sve navedeno klijenti i posjetioci prepoznali, te ponosno možemo reći da smo na našem štandu imali posjetu dizajnerskog tima i generalnih direktora vodećih kompanija iz svijeta namještaja u Francuskoj, koji ovom prilikom nisu krili svoje oduševljenje. Krajnji rezultat jesu novi proizvodi i ugovori, što i jeste bio naš primarni cilj", zaključio je Muslim.

Inače, 10. jubilarni nastup na Međunarodnom sajmu namještaja Imm Cologne 2020 naših firmi je organizirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Sajam je otvoren do nedjelje, a na zajedničkom štandu, ukupne kvadrature 209 m², koji je smješten u Hali 5.1 (segment Home Settings), predstavljeno je sedam bh. kompanija: ELGRAD d.o.o. Teslić, EMA-KONJUH INTERNATIONAL d.o.o. Sarajevo/Teslić, FORMINO d.o.o. Teslić, MALAK JANJ d.o.o. Donji Vakuf, MINALLI d.o.o. Živinice, ROCCAFORTE d.o.o. Vitez i SENEX d.o.o. Čelić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti