Vlada ZDK podržava Sajam privrede Tešanj

22.01.2020. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Vlada ZDK podržava Sajam privrede Tešanj

U fokusu razgovora bio je Sajam privrede Tešanj, čiji je organizator UP "Biznis centar", kao i ukupni poslovni ambijent u Zeničko-dobojskom kantonu.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić održao je jučer u sjedištu kompanije HIFA u Tešnju sastanak sa članovima Upravnog odbora Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj. Sastanku su prisustvovali ministri za privredu Zlatko Jelić te poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić.

U fokusu razgovora bio je Sajam privrede Tešanj, čiji je organizator UP "Biznis centar", kao i ukupni poslovni ambijent u Zeničko-dobojskom kantonu. Premijer Ganić je rekao da će Vlada podržati organizaciju sajma, kao i prethodnih godina, a sagledat će se i mogućnosti podrške izgradnji sajmišta.

Najavljene su aktivnosti s ciljem da se nadležnost nad izdavanjem koncesije za crpljenje mineralne vode, koju plaća firma OAZA, vrati na nivo Zeničko-dobojskog kantona, od čega bi najviše koristi imala lokalna zajednica.

Na sastanku je otvoreno pitanje plaćanja određenih zdravstvenih usluga ratnim vojnim invalidima u Općoj bolnici Tešanj, a dogovoreno je da premijer, kantonalni ministar zdravstva i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja posjete ovu zdravstvenu ustanovu i s menadžmentom razmotre mogućnosti rješavanja ovog pitanja.

Upriličena je i posjeta Farmi Ahmetlić, te kompanijama TONY-TEX i AS u Jelahu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti