Objavljen poziv za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice

23.01.2020. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice

Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru druge faze ovog projekta koji se provodi u saradnji sa domaćim partnerima.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) je objavio poziv za unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice u Bosni i Hercegovini.

Radi se o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru druge faze ovog projekta koji se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Prioritetna oblasti projekta su poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž staza Via Dinarice unutar općina Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad, te unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž staza Via Dinarice unutar općina Centar Sarajevo, Kalinovik, Prijedor, Prozor – Rama, Ravno, Stolac i Tomislavgrad.

Zainteresovani svoje prijedloge projekata, uključujući i svu prateću dokumentaciju, mogu dostaviti najkasnije do četvrtka, 20.02.2020. godine do 16:00 sati.

Program implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

Foto: Via Dinarica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti