Sastanak o projektu "Krajiška kuća"

17.02.2020. 08:07 / Izvor: Nezavisne novine
Sastanak o projektu 'Krajiška kuća'

Banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela organizuje danas sastanak poljoprivrednih proizvođača sa ciljem informisanja o realizaciji projekta "Krajiška kuća" u Banjaluci i Trebinju.

Banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela organizuje danas sastanak poljoprivrednih proizvođača sa ciljem informisanja o realizaciji projekta "Krajiška kuća" u Banjaluci i Trebinju.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić rekao je za Srnu da Centar za razvoj poljoprivrede i sela kontinuirano radi na uspostavljanju brenda "Krajiška kuća", gdje bi domaći poljoprivredni proizvođači mogli plasirati svoje prerađevine.

On je pojasnio da je riječ o prodavnici domaćih proizvoda iz Krajine u kojoj će se nalaziti bogat asortiman poljoprivrednih prerađevina proizvedenih na tradicionalan način.

"Na policama `Krajiške kuće` naći će se suvomesnati proizvodi, rakija, sirevi, različite vrste meda, čajeva, likera, domaćih sokova, džemova, ali i veliki izbor kozmetičkih preparata na biljnoj bazi - melema, krema, eteričnih ulja, biljnih kapi, i sve druge prerađevine biljne i animalne proizvodnje", naveo je Ilić.

On je rekao da će u "Krajiškoj kući" građani i turisti moći da nađu gotove proizvode domaćih proizvođača, te biti sigurni da su oni domaći i zdravi.

"Realizacija ovog projekta upotpuniće turističku ponudu grada, a korist će imati domaći poljoprivredni proizvođači, ali i lokalne zajednice ovog podneblja", dodao je Ilić.

On je istakao da je otvaranje "Krajiške kuće" planirano za 22. april, na Dan grada Banjaluke, na adresi u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića broj 46.

Prema Ilićevim riječima, sastanak poljoprivrednih proizvođača iz Banjaluke i okolnih opština i gradova biće održan u skupštinskoj sali grada u 12.00 časova.

Ilić je istakao da će sastanku prisustvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstva trgovine i turizma, Instituta za javno zdrvstvo Republike Srpske, Veterinarskog instituta "Dr Vaso Butozan", Tehnološkog i Poljoprivrednog fakulteta, Turističke organizacije grada, Gradske uprave i Gradske razvojne agencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti