BBI banka podržala pokretanje televizije Islamske zajednice u BiH

21.04.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba
BBI banka podržala pokretanje televizije Islamske zajednice u BiH

Ovo je nastavak uspješne saradnje koju BBI banka od ranije ima sa Medija centrom Islamske zajednice u BiH u okviru kojeg, između ostalog, djeluju časopis Preporod i radio BIR.

Bosna Bank International (BBI) finansijski je podržala pokretanje televizije Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Radi se o projektu koji je Islamska zajednica u BiH pokrenula kako bi omogućila komunikaciju predstavnika IZ sa građanima u BiH i članstvom u svijetu tokom svetog mjeseca ramazana.

"Vanredne okolnosti izazvane širenjem korona virusa samo su ubrzale odluku Islamske zajednice da pokrene svoj televizijski kanal. Ova televizija nema pretenzije da se natječe sa drugim televizijama već da bude servis Islamske zajednice u izvršavanju svoje misije. To je porodična televizija koja će se fokusirati na edukativne sadržaje i ja sam posebno zahvalan BBI što je među prvima prepoznala i podržala ovaj naš projekat. Navikli smo na takav odnos menadžmenta BBI prema svim društveno korisnim projektima u Bosni i Hercegovini“, izjavio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Ovo je nastavak uspješne saradnje koju BBI banka od ranije ima sa Medija centrom Islamske zajednice u BiH u okviru kojeg, između ostalog, djeluju časopis Preporod i radio BIR.

"BBI banka odazvala se pozivu našeg uvaženog reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića i uzela učešće u incijativi za pokretanje televizijskog kanala Islamske zajednice u BiH putem kojeg će vjernicima biti dostupna duhovna potpora neophodna u ovim izazovnim vremenima. Kao društveno odgovorna institucija mi u BBI banci smatramo da je u ovom periodu građanima BiH, osim brige za ekonomska pitanja i našeg djelovanja kao finansijske institucije na tom polju, neophodna i moralna podrška. Počinje sveti mjesec ramazan, a vjernici su onemogućeni da idu na teravije, mukabele, namaze u džematu... stoga je jedna ovakva incijativa, koja je će im omogućiti da prate vjerske sadražaje tokom ramazana rado podržana s naše strane", izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine je 17. aprila Islamskoj zajednici - Media centru d.o.o., Društvu za radio, televizijsku i izdavačku djelatnost, izdala desetogodišnju dozvolu za televizijsko emitiranje putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža.

Planirano je da emitiranje televizijskog programa počne u petak 24. aprila, odnosno prvog dana ramazana u 12:00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti