Za mostarsku kompaniju Auto Start radnici su najdragocjeniji biseri

22.04.2020. 12:08 / Izvor: Akta.ba
Za mostarsku kompaniju Auto Start radnici su najdragocjeniji biseri

Auto Start iz Mostara se našao u problemima zbog koronavirusa kao i mnoge druge kompanije iz njihove branše.

Auto Start iz Mostara se našao u problemima zbog koronavirusa kao i mnoge druge kompanije iz njihove branše.

Mirsad Vrce, vlasnik navedene kompanije za poslovni portal Akta.ba je kazao od kad su uvedene rane mjere zabrane niko više ne posjećuje autosalone , te je samim tim i prodaja znatno opala.

„Jedan broj ugovorenih vozila smo uspjeli prodati u martu“, kaže Vrce.

Iz krize se vade na razni načinem te probleme pokušavaju riješiti kroz solarnu elektranu koja ga  kako kaže na jednu stranu vadi firmu, a na drugu ukopava jer imaju kredit. Međutim, kaže da nije u dubiozi i ne vjeruje da će biti jer je njegova kompanija jako stabilna.

Navodi kako bi oni u segmentu transporta nešto i radili, međutim nema izvoza, a imali su i vozače u izolaciji. Očekuju primjenu mjera Vlade FBIH kao se ne bi gomilali obaveze za naredni mjesec.

„U svemu ovome  najbitniji su radnici, oni su blago svake kompanije. Sve je u ljudima, tako da svi i onaj mali broj ljudi koji imaju i koji su lojalni  kompaniji trebaju čuvati“, rekao je Vrce, dodajući kako će bez obzira na razvoj situacije nastojati radnicima dati plate.

Inače, Auto Start je ovlašteni distributer i serviser vozila HYUNDAI za Hercegovačko-neretvanski kanton, koji svoju djelatnost provodi kroz moderan i funkcionalan autosalon u Vrapčićima kod Mostara, u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17.

Osim prodaje vozila Hyundai Auto Start je i ovlašteni serviser za Hyundai, rent-a-car, te usluge servisiranja putničkog i dostavnog programa ovlaštenom univerzalnom dijagnostikom BOSCH za sve modele. Posjeduju i vučnu službu, prodavnicu auto dijelova, kao i moderno opremljeni caffe.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti