Vlada FBiH prihvatila informaciju o finansijskoj konsolidaciji Agrokomerca

12.05.2020. 13:30 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH prihvatila informaciju o finansijskoj konsolidaciji Agrokomerca

Plan treba sadržavati procjenu stanja realizacije Programa finansijske konsolidacije Agrokomerca koji je služio kao osnova za donošenje Odluke o finansijskoj konsolidaciji.

Federalna vlada je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o realizaciji postupka finansijske konsolidacije privrednog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša od 20.7.2019. do 31.1.2020. godine.

Agrokomerc d.d. Velika Kladuša je zadužen da, u saradnji s nadležnim organima i institucijama, najkasnije u roku od tri mjeseca, pripremi i Vladi Federacije BiH dostavi plan aktivnosti za naredni period, u kojem treba navesti opis aktivnosti, nosioce i rokove izvršenja.

Plan treba sadržavati procjenu stanja realizacije Programa finansijske konsolidacije Agrokomerca koji je služio kao osnova za donošenje Odluke o finansijskoj konsolidaciji, korektivne mjere za smanjenje predviđenog gubitka u poslovanju, zaštitu državne imovine u postupcima sudskog izvršenja, rješavanje statusa imovine društva iskazane u pasivnom podbilansu (imovina izvan teritorije BiH), način izmirenja obaveza prema radnicima i iznalaženje mogućnosti za oživljavanje proizvodnje - korištenje kapaciteta društva i razradu svih ostalih značajnih pitanja vezanih za ovo privredno društvo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti